Balıkçılara yönelik 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının kalktığını hatırlatan Erdem, av yasağı sürecinde ağ onarım ve gemi bakım çalışmalarını tamamlayan balıkçıların “Vira Bismillah” diyerek denize açıldıklarını söyledi.

 

BALIKÇI GEMİSİ TAYFALARI

Balıkçılara bol kazançlı ve bereketli bir sezon dileyen Erdem oda tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Deniz Ticaret Odası Koordinesi ile Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, bu yaz döneminde. ‘Balıkçı Teknelerinde Çalışan Balıkçı Gemisi Tayfalarının Belgelendirmesine İlişkin Esaslar ve Gemi adamları Yönetmeliği ve Eğitim ve Sınav Yönergesi’ gereğince bölgemiz Balıkçı Kooperatiflerinin ve balıkçılık yapmak isteyen vatandaşların katılımı ile şu ana kadar 4 dönem Balıkçı Gemisi Güverte Tayfası kurslarımız verildi. Balıkçı Gemisi Tayfaları zorunlu olan 4 gün süreli eğitimi alarak Eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar Kurs Bitirme Başarı Belgeleri ile ilgili Liman Başkanlıklarına müracaat edecekler, Liman Başkanlıkları belge kontrolünü müteakip adayları Gemi Adamları Sınav Merkezi (GASM) tarafından limanlarda sözlü sınav şeklinde yapılan “Gemici Sınavına” sevk edecek, GASM tarafından yapılan sözlü sınavda başarılı olanlar “Balıkçı Gemisi Tayfası” yeterliliğinde liman cüzdanı çıkartacaklardır.

 

KURSLAR DÜZENLENİYOR

Bu kurslara ilaveten okulumuzda Gemici, Yağcı, STCW, STCW Yenileme ve Farkındalık kursları açıldı. Tüm bu kurslara ek olarak Liman Başkanlığımız bünyesinde açılan Sınav Merkezinde Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Belgesi sınavları devam etmektedir. Bölgemiz halkını denizcilik ile tanıştıracak ve sevdirecek çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu vesile ile sorumlu ve sürdürülebilir avcılığa dikkat ederek, avlanma kurallarına uyulması gerekliliğini belirterek yeni av sezonunun tüm balıkçılara ve vatandaşlara hayırlı ve bereketli olmasını dilerim”