Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Karadeniz Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret etti, yatırımlar konusunda kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

Ulupınar, Erdemir'in son dönemdeki ilçeye sırtını döndüğünü belirterek sert eleştirilerde bulundu.

 

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da Ankara’da dahi olsa telefonla görüştüğü Milletvekili Ulupınar’ın Ereğli’ye geldiği zaman muhakkak belediyeye uğradığını vurgulayarak, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve memnuniyetimizi bir kez daha ifade etti.

 

YAPILACAK YATIRIMLAR VAR

Karadeniz Ereğli’nin bölgenin parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Milletvekili Ulupınar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ereğli’de kamu yatırımları ve yapılacak yatırımlarımız var. Üniversite meselemiz var. Filyos Projesi, tersaneler, Erdemir konuları var. Yapılacak kamu yatırımları ile ilgili belediyemizin alması gereken bir takım kararlar var. Meclis kararları, imar uygulamaları var. Karadeniz Ereğli’deki vatandaşlarımızın daha kolay kamu yatırımlarına ulaşabilmesi için daha huzurlu hizmet alabilmeleri için bizlere çok görev düşüyor. Bizler bir an önce bu çalışmaları yapacağız.

 

EREĞLİ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZIDIR

Karadeniz Ereğli bugün bölgenin parlayan yıldızıdır. Büyük yatırımların buraya gelmesi halinde de çok yakın zamanda inşallah nüfusu da daha fazla o oranda artacaktır. Sayın başkanlarımızla Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal ve Ekonomi Bakanımız Sayın Mustafa Elitaş’tan Karadeniz Ereğli’yi ziyareti sözü aldık.

 

BELEDİYEMİZİN ÇOK BÜYÜK PROJELERİ VAR

Belediyemizin de çok büyük projeleri var. Belediye başkanımızın ve meclis üyelerimizin halkımıza verdiği sözler var. Seçim beyannamesi taahhütleri var. Bunların gerçekleştirilmesi içinde yoğun bir çaba içerisindeler. Bizler hükümet olarak Ankara boyutunda bunların daha hızlı ve ekonomik yapılabilmesi noktasında kendilerine destek olmaya hazırız.”

 

ERDEMİR ELEŞTİRİSİ

Erdemir'in son dönemlerde Ereğli'ye sırtın döndüğünü, ziyaret ettiği yerlerden de Erdemir ile ilgili şikayetler aldıklarını vurgulayan Milletvekili Ulupınar, son dönemdeki uygulamaları sert bir dille eleştirdi.

 

"TELEFON AÇIP TAZİYEDE BİLE BULUNMADILAR"

Ulupınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Erdemir'i benim vekilliğim dönemimde 3-4 ziyaretim oldu, kendileri hiç bize gelmediler. Milletvekilimizin babası vefat etti bir telefon açıp taziyede bulunmadılar. Bizi ve Ereğli'yi yok farz etmesinler. Tamam Erdemir'in bölgeye büyük bir katkısı var biz bunu görmezden gelmiyoruz. İstihdam noktasında çok büyük katkıları var ama Ereğli esnafını da görsünler gözetlesinler.

 

"SON ZAMANLARDA BAZI ŞEYLERİN OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

Buradan alışveriş yapsınlar sosyal projelere imza atsınlar, geçmişte bunlar oluyordu, son zamanlarda bazı şeylerin olmadığını görüyoruz. Bir seçim yaşadık, iki seçim yaşadık, milletvekillerine bir hayırlı olsun demediler, telefon açmadılar, ziyaret gerçekleştirmediler.

 

"BİZ VAR OLDUĞUMUZU HİSSETTİREBİLİRİZ"

Bizi görmezden gelebilirler ama Karadeniz Ereğli'yi görmezden gelmesinler biz onlara var olduğumuzu hissettirebiliriz. Bizim kendimiz ile ilgili şahsımız ile ilgili bir talebimiz olmamıştır olmayacaktır ama Ereğli'deki nakliyeciye iş versinler, Ereğli'deki esnaftan alışveriş yapsınlar, Ereğli'ye sırtlarını dönmesinler. Biz Erdemir'e yardımcı olalım bizden talep etsinler, istesinler. 3-4 Defa ziyaretlerine gidiyoruz, 'bizden bir isteğiniz var mı?' diyoruz ama onlar lütfetipde bize bir hayırlı olsun demiyorlar. Bir milletvekili ki Erdemir'in karşısında bu milletvekili babası vefat ediyor, cenaze için bir telefon açar.

 

"ERDEMİR'DEN ŞİKAYET VAR"

TSO'ya gidiyoruz esnaf odasına gidiyoruz Erdemir'den şikayet var. Erdemir gözbebeğimiz, Erdemir bizi ve Ereğli'yi yok farzedemez. Bizi muhatap almaları kendileri için de bölge için de hayırlı olur, bizim farklı taleplerimiz olamaz"

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Ziyarette, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer de hazır bulundu.