Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

 

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclis üyeliğine seçilen Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, çıktıkları teşekkür ziyaretleri kapsamında CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Öztunç ve Dudu, ziyaretin asıl nedeninin kurultayda parti meclis üyeliği görevine kendilerini layık gördükleri için teşekkür amaçlı olduğunu belirttiler. Her iki milletvekili de ziyarette genel olarak ülke gündeminde yer alan konulardan söz ettiler.

 

"HER YOLU DENİYOR"

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye’nin iyi yönetilmediği iddiasında bulunarak, “Son 14 yıldır evet kötü bir yönetim var ama bunun en tepeye çıktığı zaman son 1 yıldır. Bakın bir yandan bombalar patlıyor, ülkenin Başkentinde hatta Başkentinin Başkenti Devlet Mahallesi’nde insanlar ölüyor, öbür yandan arkadaşın biri başkanlık hayalleriyle yanıp tutuşuyor. Aklı fikri başkanlıkta, başkanlıkla yatıyor başkanlıkla kalkıyor. Bunun için de her şeyi yaptırıyor. Her yolu deniyor. Hiçbir şekilde vazgeçmeden sadece ve sadece kendi dünyası için, kendi rüyası için gerekirse yıllarca birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarını bile satıyor.

 

"TEK DERDİ BAŞKAN OLABİLMEK"

Tek bir derdi var; oda bu coğrafyada tek başına yönetmek, Başkan olabilmek. Ben şahsen Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de Başkan olabileceğine inanmıyorum. İstediği kadar uğraşsın. 7 Haziran’da vatandaş bunu görünce bir tepki gösterdi. Sonra bombalar patlattılar, başka numaralar çektiler yine insanları korkutarak başka bir noktaya getirdiler. Ama biz umudumuzu yitirmeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Bizim bu yeni seçilen parti meclisimiz daha genç, daha aktif isimlerden oluşuyor.”dedi.  

 

"NE DEMEK SAYGI DUYMUYORUM?"

Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Anayasa Mahkemesi’nin gazeteci Can Dündar ve gazeteci Erdem Gül için verdiği “hak ihlali kararı” için söylediği sözlerden dolayı da eleştirdi ve “Tayyip Bey bu karar üzerine coştu yine. Afrika’ya giderken Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımıyorum, uymuyorum, saygı duymuyorum diyor. Ne demek saygı duymuyorsun. Sen Cumhurbaşkanısın. Cumhurbaşkanı eğer Anayasa Mahkemesi’ne ve kararına saygı duymazsa vatandaş hiçbir karara, hiçbir kanuna saygı duymaz. Ben de CHP Parti Meclis üyesi olarak söylüyorum. Ben de senin bu sözlerine saygı duymuyorum. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün bütün gazetelerde var, düşünün adaletten sorumlu olması gereken insan, adaletin başında bulunup kontrol etmesi gereken isim; Anayasa Mahkemesi hak gasp etmiştir diyor, yetki gasp etmiştir diyor. Olacak iş mi? Ne biçim Adalet Bakanısın sen, sen nasıl bunu söylersin. Bunu bir başkası söylese kınanır, sen Bakan olarak bunu söylüyorsun. Adalet Bakanı istifa etmelidir, peki eder mi sizce, etmez. Yandaş medya, bugün Anayasa Mahkemesi Başkanına neler demişler. Sen kimin adamısın, şu musun, bu musun. Yakında bunlar Anayasa Mahkemesi’ni kapatalım da derler. Kafayı şimdi Anayasa Mahkemesi’ne taktılar, üyeleri şimdi bir süre sonra paralelci olur, DHKP’ci olur, aklınıza gelen ne kadar örgüt varsa hepsinden olurlar. Neden 2 tane haksız yere içeride olan gazeteci serbest bırakıldı diye.”diye konuştu.

 

"KIRGINLIKLAR BİR TARAFA BIRAKILMALI"

Öztunç, sözlerinin sonunda parti içindeki hesaplaşmaların, kırgınlıkların bir tarafa bırakılıp bir sonraki seçimde Kdz.Ereğli Belediyesinin yeniden CHP’ye geçmesi için çok çalışmaları gerektiğini “Başka türlü bizim kazanma şansımız yok. Halka gidip gerçekleri anlatmazsak, çalışmazsak, emek vermezsek bize oy gelmez. Gitmediğin köy senin değildir mantığı ile hareket edersek her yere gideceğiz her yerde çalışacağız.”sözleriyle ifade etti.

 

"ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR"

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da Öztunç la benzer söylemlerde bulundu. Türkiye gündeminin hızlı geliştiğini ifade eden Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son günlerde hepinizin bildiği bir Anayasa tartışması aldı başını gidiyor. 24. Yasama döneminde de benzer tartışmalar yaşanmıştı. Öncelikle şunu söyleyeyim, biz CHP olarak bu Anayasa 1982’de yürürlüğe girdiğinden beri bu Anayasa’ya karşıyız. Evet, 86 maddesi değişti. Ama bu Anayasa hala 12 Eylül faşizminin ruhunu ve izlerini taşıyor. Bu Anayasa mutlaka değiştirilmelidir. Bunda hem fikiriz. Türkiye’nin daha çağdaş ve özgürlükçü bir Anayasa’ya ihtiyacı vardır. Bunu hep savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. 24. Dönemde masaya oturduk 60 madde üzerinde uzlaşma sağlandı 4 siyasi parti tarafından ama konu bugün olduğu gibi Başkanlık sistemine gelince AKP masayı terk etti. Şimdi yeniden bir Anayasa tartışması içerisindeyiz ama bugün şartlar çok farklı. Hem içeride hem dışarıda Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu ortamda Anayasa Türkiye’nin kesinlikle birinci önceliği değildir. Buna rağmen son Anayasa uzlaşma komisyonuna katıldık. Bunu özellikle anlatmak istiyorum çünkü AKP yine bir algı operasyonuyla CHP’nin buradaki tavır ve tutumunu halka farklı anlatmanın peşinde. CHP masayı terk etti, masayı dağıttı gibi biliyorsunuz bir algı operasyonu var. Bu asla doğru değildir. Biz o masaya otururken 3 tane şart ortaya koyduk. Bir sadece Anayasayı değil, hukukumuzu tamamen darbe ürünü kanunlardan arındırmak zorundayız dedik. İki Anayasa’nın ilk dört maddesi yani Cumhuriyetin temel niteliklerini asla tartışmayız, değiştirmeyiz dedik. Üçüncüsü de parlamenter sistemi asla tartışmayız dedik. Ama yapılan toplantılarda AKP ısrarla Başkanlık sistemi önerisiyle gelince ve yine aynı tavır bizden görünce meclis başkanı tarafından bu komisyonun faaliyetleri son bulmuştur açıklamasıyla, onların değimiyle masa dağıtıldı. Şimdi yeniden komisyonu toplama çabası içerisindeler, CHP’yi dağıttıkları masaya yeniden oturtmak istiyorlar. Biz bunlarla nasıl masaya oturabiliriz artık. Anayasa ile ilgili tek amaçlarının Başkanlık sistemini getirmek olduğu, devletin en yüksek katını işgal eden şahsın kişisel hırsından kaynaklandığını artık Türkiye değil, dünya biliyor"