Kdz. Ereğli'nen düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl etkinlikleri kapsamında amfi tiyatroda düzenlenen etkinlikte yerel sözler, maniler ve türküler sahnelendi.  18 Haziran 1920'da Fransız işgalinden kendi kendini kurtaran ilk ilçe olarak Kurtuluş Savaşı tarihine geçen Kdz. Ereğli'de düzenlenen etkinliklerde kutlama programına uçaklar da katılmıştı. Ereğli halkı uçakların gösterisine büyük ilgi göstermiş ve belediyenin halk oyunları ekibi de yerel oyunlar oyanyarak bu anlamlı ve onurlu güne renk katmıştı.

Kutlama programı çerçvesinde akşam düzenlenen etkinlik ise amfi tiyatrona saat 20.00'de yapıldı. Emekli öğretmen Gül Güleryüz ve ekip arkadaşları Ayşe Hindistan ile Ayşe Eren sahnede yerel sözlerin günümüzdeki karşılıklarını okurken, büyük ilgi gördüler. Daha sonra yerel manileri de seslendiren üçlü alkışlarla programını bitirddi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın da yerel sözlerle Gül Güleryüz ile yaptığı kısa atışma kahkalara sebep oldu. Posbıyık, Güleryüz ve arkadaşları ile Turkuaz Sanat Topluluğuna çiçek ve hediyeler takdim ederek kendilerini kutladı. 

Turkuaz Sanat Topluluğunun  Ereğli Halk Türküleri konserinde Cihangir Bilgin genç yaşta vefat eden Alaaddin Gelen'i de andığı türküleri seslendirirken, kendi yazdığı Uzun Mehmet Şiirini okudu. Konser, yerel türkülerin okunması ile devam etti. Ertesi günü üinversite sınavı olduğu için de 21.15'de bitirilirken, tüm öğrencilere başarı dilekleri sunuldu.