DSP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Mustafa Timur “Vakit varken, çok geç olmadan” başlıklı açıklamasında, Zonguldak’ın büyükşehir olması ile Kdz. Ereğli’nin büyük bir haksızlığa uğrayacağına vurgu yaparak, “Birlik, beraberlik içinde siyasi, sivil toplum örgütleri ve tüm ilgililerin bir araya gelerek Karadeniz Ereğli’nin İl olması için girişimlerde bulunmaları gerekiyor.” Dedi.

Timur, “Kdz. Ereğli neden il olmalıdır? Karadeniz Ereğli'miz Zonguldak ilinden büyük ilçedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişimini tamamlamış bir çok ilimizden büyük bir ilçedir, Karadeniz Ereğli… Karadeniz Ereğli yıllardan beri Zonguldak'a çalışmaktadır.  Zonguldak Türkiye'nin gündemine Karadeniz Ereğli ile oturmaktadır.” Sözlerini şöyle sürdürdü:

KDZ. EREĞLİ İL OLMALIDIR

“Kdz. Ereğli , Zonguldak'ın nüfusundan ve ekonomisinden daha büyüktür ve güçlüdür. Karadeniz Ereğli kendi imkanlarını kullanamamaktadır. Zonguldak siyasal, ekonomik olarak Kdz. Ereğli'nin gelişimine engel olmaktadır. Bugün gelinen noktada görülmüştür ki Karadeniz Ereğli artık bunu taşıyamamaktadır.

Zonguldak’ın istek ve arzuları bitmemektedir. Bugün gelinen nokta Zonguldak’ı Büyük şehir yapıp Kdz Ereğli yi yok saymak Kdz ereğli halkına yapıla bilecek en büyük ihanettir.

Siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, Karadeniz Ereğli’yi sevenler il olma konusu üzerinde çalışmalar yapmalıdır. Karadeniz Ereğli bu haktan yararlanmalı ve gündeme mutlaka ama mutlaka alınmalıdır. Vakit varken, daha yolun başındayken milletvekilleri, belediye başkanları, siyasiler, sivil toplum örgütleri ve Kdz. Ereğli’de yaşayanlar bu konuda gerekli çalışmayı yapmalıdırlar. Bu konu Ankara’da takip edilerek gereken bir an önce yapılmalıdır.

KANDİLLİ VE ORMANLI DA İLÇE YAPILMALIDIR

Karadeniz Ereğli il olduğunda sadece Karadeniz Ereğli değil, Gökçeler, Kandilli birleşerek ve Ormanlı’da ilçemiz olacağından yatırımlardan yararlanacaklardır.

Kandilli, Gökçeler, Ormanlının çehresi bu sayede değişmiş olacaktır.

Bu değişimin olabilmesi için Zonguldak Büyük şehir olmadan Karadeniz Ereğli il olmalıdır...

Karadeniz Ereğli yıllardır, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda hak ettiği yeri alamadı, önünü kestiler. En büyük sebep siyasi olarak güçlü olamayışından kaynaklanıyor. Zonguldak her zaman Karadeniz Ereğli’yi 2. planda tutmuştur. Siyasi olarak etkin olmaması için elinden geleni de yapmıştır.

Bugün gelinen noktada ortaya çıkmıştır ki önce can, sonra canan…

STK’LARA ÇAĞRI

Öncelikle kendi menfaatleri doğrultusunda birlik, beraberlik içinde siyasi, sivil toplum örgütleri ve tüm ilgililerin bir araya gelerek Karadeniz Ereğli’nin İl olması için girişimlerde bulunmaları gerekiyor.

Yıllardan beri birlik ve beraberlik olmayışından bu sıkıntılar bu noktaya kadar geldi. Herkes kendi imkanları doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışıyor, kazanılan hiçbir şey yok ortada. Oysa Karadeniz Ereğli’de birlik, beraberlik olsa aşılamayacak engel yoktur. Bugün gelinen nokta çok iyi kullanılmalı, iyi yararlanılmalıdır."

Gündemde olmayan ve aniden gelişen Zonguldak’ın Büyük şehir olmasının ardındaki gerçek ne? kimler ne için uğraşıyor?.

Ereğli halkına ihanet mi var?

Yetkililerden Kdz. Ereğli halkına açıklama bekliyorum...