2014 Yılında kurulan KEMERDER, geleneksel hale getirmek istediği iftar programı Hasan Canver Sokak üzerindeki park alanında gerçekleştirildi. Dernek Yöneticileri, Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi işadamı Halil Bozkuş, TED Kdz.Ereğli Koleji Vakıf Başkanı işadamı Celal Bozkuş, Kırmacı Mahallesi Muhtarı Nazım Sevinç, Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 600'ün üzerinde mahalle sakini katıldı.

 

"KÜLTÜRÜ CANLI TUTACAĞIZ"

Dernek Başkanı Alper Hasçelik, katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Kırmacı, Karadeniz Ereğli'nin en güzel mahallelerinden biri. Amacımız artık yok olmaya yüz tutan dayanışma kültürünü hep canlı tutmak, bu doğrultuda da önemli çabalarımız oluyor. Katılımcılara ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Belediye Meclis Üyesi Ayhan Atay iftar programının ardından alana gelerek vatandaşlar ile görüştü. Başkan Uysal, iftar sofralarının dayanışma ve paylaşma kültürünün gelişmesinde önemli bir etken olduğunu belirttiği konuşmasında, Kırmacı Mahallesi'nin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

 

"SÜRECİ HASSASİYET İLE TAKİP EDİYORUZ"

İlçenin önümüzdeki dönemde geleceğinin parlak olduğuna vurgu yapan Uysal, "Bülent Ecevit Üniversitesi'ne Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski yerinin tahsisi konusunda yasal prosedür tamamlandı. Bölgemiz için son derece önemli bir gelişmeyi mübarek Ramazan ayında yaşıyoruz. Bu doğrultuda Üniversitemizin Rektörü ile de gittik görüştük, sürecin bölgemiz için ne kadar hassasiyet ile takip edildiğini belirttik. Rektörümüz de sağ olsun bu konuda her türlü adımın atılması için çaba gösteriyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması için el birliği ile çalışacağız. Bu konuya büyük önem veriyoruz, ilçemizin geleceği parlak. Ereğli artık adım atıyor, bu alanın faaliyete geçmesi ile de kentimiz kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda koşmaya başlayacaktır" dedi.

 

"HALKIMIZ SABIRLI OLSUN"

Kent Meydanı projesi başta olmak üzere ilçenin geleceğini şekillendirecek projeleri tek tek halkın hizmetine sunacaklarını hatırlatan Belediye Başkanı Uysal, "Büyük bir titizlik içerisinde bu projeleri adım adım sonuca getiriyoruz. Adımlar atıldıkça kentin morali yükselecek, geleceğe daha umutla daha heyecanla bakma şansını yakalayacak. Halkımız sabırlı olsun, güzel günler yakındır" ifadelerine yer verdi.

 

YILLARIN ÇİLESİNE SON NOKTA

Kandilli-Ereğli arasındaki karayolunun uzun yıllar çilesi olarak bilinen Köseağzı mevkisinde yol genişletme çalışmalarının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde de sıcak asfaltın döküleceğini müjdeleyen Başkan Uysal şunları söyledi:  "Coğrafi olarak da zor bir bölgede genişletme çalışması yapıldı. Sürücüler de vatandaşlarımız da ciddi tehlike ile karşı karşıya kalıyordu. Yolu hem genişlettik hem de bir bölümüne beton dökerek daha güvenli hale gelmesini sağladık. Halkımız Köseağzı mevkisindeki mesire alanına rahat bir şekilde giderek hem pikniğini yapabilecek hem denizine girebilecek hem de o bölgenin güzelliklerinden rahatlıkla istifade edebilecek.

 

"ÜZÜCÜ KAZALAR YAŞANIYORDU"

Yine Balı Mahallesi'ne giderken Gökme mevkisinde dar bir köprü var, bilindiği gibi özellikle kış aylarında bu yol güzergahında üzücü kazalar yaşanıyordu. Tek aracın geçiş yapabildiği bu dar köprüyü genişletiyoruz, modern hale getiriyoruz. Bunun ile ilgili de yakın bir zamanda çalışmalar başlayacak.

 

ÇÖPLÜK ALANINDA İNCELEME

Kırmacı ve Balı Mahallelerinin de sorunu olan çöplük meselesi var. Çöplükten sızan su ise bu alandaki yolun belirli bölümlerinin çökmesine neden oluyordu. Burada da fizibilite çalışması yapıldı, gerekli önlemler alınacak ve yol güzergahı bizlere yakışır biçimde olacak. Çöplük alanının bölgemize kazandırılması için projemiz var, o alanı inşallah yeşillendirerek halkımızın kullanabileceği bir ortama dönüştüreceğiz. Birlik ve beraberlikler her zaman başarı getirir biz de bu doğrultuda çalışıyor, halkımıza yaşanabilir bir Karadeniz Ereğli ile buluşturmak istiyoruz"

 

BOZKUŞ SORUNLARI ANLATTI

Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş da Kırmacı ve Balı Mahallesindeki vatandaşların alt yapı sorunlarının çözümünü beklediklerini başta yol güzergahları olmak üzere çöp döküm yerinin de yeşil alan olarak bölge halkına mutlaka kazandırılması gerektiğini yineledi. Bozkuş, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, yeni yaşam alanlarının oluşturulması yönündeki özverisine de teşekkür etti.

 



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)