“Ereğli evladına sahip çık” sloganları eşliğinde sahneye çıkan CHP Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş,  “Ereğlimizde aile havası yakaladınız, sizlerin bu güzel aile ortamı Ereğlimize de çok olumlu yansıyor. İşçi sınıfının dayanışmasının en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Hepinize helal olsun. CHP olarak seçime en hazırlıklı partiyiz. İşçi sınıfının, emeklilerin, işsizlerin haklarını en fazla savunan partiyiz. CHP Zonguldak’ta birinci parti, Türkiye’de iktidar, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da Başbakan olacak. Hedefimiz çalışan, üreten, hakça paylaşan, mutlu bir Alaplı, mutlu bir Ereğli, mutlu bir Zonguldak, mutlu bir Türkiye. 7 Haziran’da yaşanacak bir Türkiye geliyor” dedi.



Türk Metal Sendikası’na üye işçiler Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen yemekli gecede Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile bir araya geldiler. CHP’li Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ın da katıldığı yemekte salona alkışlarla giren Milletvekili adayları gösterilen ilgiye teşekkür etti.

“MADENCİ ÇOCUĞUYUM”
CHP Zonguldak 2. Sıra Milletvekili adayı Avukat Ünal Demirtaş, işçilere hitaben yaptığı konuşmasında, 1971 yılında Ereğli’nin Yalıboyu bölgesindeki Ballıca Köyünde dünyaya geldiğini, Hukuk Fakültesi’ni 1989 yılında kazanması nedeniyle eğitime Ankara’da devam ettiğini belirtti, kendisinin de madenci çocuğu olduğunu hatırlattı.


“BENDE SİZLER GİBİ İŞÇİYİM”
Meslek ve siyasi hayatı boyunca işçinin her zaman yanında olduğunu, Karadon, Soma’daki madenler ile tersanelerde, inşaatlarda, yüksek gerilim enerji nakil hatlarında, tekstil sektöründe çalışan işçilerin haklarını savunduğunu vurgulayan Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çünkü ben dört kuşak madenci bir aileden geliyorum. Dedem, babam, kardeşim madenci, lise ve üniversite yıllarında inşaatlarda amelelik yaparak okudum, Erdemir’de iki defa staj yaptım. Erdemir ailesinden biriyim. Bende sizler gibi işçiyim. 

“ALINTERİNİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM”
Emeğin ve alın terinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Karadon, Kozlu, Ermenek, Soma’da, inşaatlarda, çelikhanelerde iktidarın yanlısı politikaları nedeniyle binlerce işçi arkadaşımızı iş kazasında kaybediyoruz. Geçen yıl maalesef 1850 işçi arkadaşımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. 

“EN BÜYÜK VE EN GÜÇLÜ SENDİKA”
Demokrasimiz güçlü sendikalarla ilerler ve gelişir. Sizler 170 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü işçi sendikasına üyelersiniz. Yine 5 bin üyesi ile Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi Ereğlimizin en güçlü sivil toplum örgütüdür. İşçi sınıfının kazanımlarını birer birer kaybettiği şu dönemde Türk Metal Sendikası’nın varlığı, Türk demokrasisinin gelişmesi ve ilerlemesi, işçi sınıfının kazanımlarını koruması ve geliştirmesi açısından çok daha büyük bir önem taşımaktadır. Biliyorsunuz siyasi iktidar, son yıllarda emekçilerin en önemli kazanımı yani kıdem tazminatını türlü türlü bahaneler uydurarak kaldırmaya, yok etmeye çalışmaktadır.

“KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİDİR”
Genel Başkanınız ve Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, siyasi iktidarın tüm baskısına rağmen, ‘Kıdem tazminatı bizlerin kırmızı çizgisidir, Türk-İş için Genel Grev sebebidir’ diyerek geçtiğimiz dönemde siyasi iktidarın önüne adeta set çekmiştir. Kendisine buradan işçi çocuğu olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Türk Metal Sendikası nasıl sizlerin haklarına sahip çıktıysa ben de sizlerin ve Türkiye’deki tüm işçilerin, çalışanların haklarına sahip çıkacağım. 




“SİZLERİN ALINTERİ VAR”
Sizler de 5 bin üye ile Ereğlimizin en büyük sivil toplum örgütüsünüz. Sizler olmasaydınız demir cevherini çeliğe, Ereğli de sahil kasabasından sanayi kentine dönüşmezdi. Türk ağır sanayisinin her zerresinde, Türkiye’deki her ailenin evinde, çay kaşığında, buzdolabına, çatısına kadar sizin alınteriniz ile üretilen saç var. Sizler alın teriniz, çalışkanlığınız, bilgi birikiminiz ile bunu başardınız. Gelecekte de Türkiye yine sizin alın terinizle büyüyecek ve güçlenecektir. Buradan Erdemir’i kuranlara şükranlarımı sunuyorum hayatta olanlara sağlık sıhhat, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. 


“AİLE ORTAMI YAKALADINIZ”
Yıllardır Şube Başkanlığını başarıyla yürüten Yusuf Ziya Odabaş ve Yönetim Kurulu üyeleriniz ile Ereğlimizde aile havası yakaladınız, sizlerin bu güzel aile ortamı Ereğlimize de çok olumlu yansıyor. İşçi sınıfının dayanışmasının en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Hepinize helal olsun. Bilindiği üzere 7 Haziran Milletvekili genel seçiminin eşiğindeyiz. Biz CHP olarak bu seçime en hazırlıklı partiyiz. İşçi sınıfının emeklilerin, işsizlerin haklarını en fazla savunan partiyiz. Seçim çalışmalarımız sırasında bunun karşılığını her geçen gün artan şekilde görüyoruz. Şuanda hiç kimsenin tereddütü olmasın. CHP Zonguldak’ta birinci parti, Türkiye’de iktidar, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da Başbakan olacak.  




“ANKARA’DA KAPINIZ, TEMSİLCİNİZİM”
Bugüne kadar hep sizlerin, işçilerin yanında oldum, şimdi de buradan söz veriyorum. 7 Haziran’dan sonra da her koşulda, her yerde yanınızda olacağım. Ben sizin Ankara’daki kapınız, temsilciniz, sözcünüz olacağım. Sizlerin alınteri ile yapılan bu güzel tesise, evinize beni davet ettiğiniz için öncelikle Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavluk’a, Şube Başkanınız değerli dostum Yusuf Ziya Odabaş’a ve siz değerli emekçi arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hedefimiz çalışan, üreten, hakça paylaşan, mutlu bir Alaplı, mutlu bir Ereğli, mutlu bir Zonguldak, mutlu bir Türkiye. 7 Haziran’da yaşanacak bir Türkiye geliyor”

Konuşması zaman zaman, “Ereğli uyuma evladına sahip çık”, “Ereğli seninle”, “Türk Metal, Güçlü Türk Metal”, “Pevrul Kavlak, Yusuf Ziya Odabaş nerede biz oradayız” sloganları attı.