Gerçekleştirilen satın alma doğrultusunda Esas Gayrimenkul yöneticileri Esas 67 Burda’nın mağaza müdürleri ile Dedeman Zonguldak Oteli’nde düzenlenen toplantıda bir araya gelerek; yeni yatırımın detaylarını paylaştı.

 

Konuya ilişkin Esas Gayrimenkul’den yapılan açıklama şu şekilde: Esas Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul; AVM sektöründe yeni yatırımlara hızla imza atıyor. Türkiye’deki yatırım stratejileri doğrultusunda Zonguldak ilindeki Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni satın alan Esas Gayrimenkul; Esas 67 Burda olarak ziyaretçilerine hayata geçirilmesi planlanan yeni mimari yapısı ile kaliteli hizmet sunmaya hazırlanıyor.

Esas Gayrimenkul’un 11 bin metrekare alan üzerine kurulu Esas 67 Burda AVM yatırımı; 62 mağazası ile ulusal ve dünya markalarını tek bir çatı altında buluşturuyor. 500 araç kapasiteli 4 otoparkı ve 5 mağaza katı bulunan Esas 67 Burda’nın kiralanabilir alanı ise yaklaşık 22 bin metrekareyi kapsıyor. Ayda ortalama 400 bin; yılda ortalama 5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Esas 67 Burda; ziyaretçilerine alışveriş keyfi sağlayacak olan konsept mağazalarının yanı sıra keyifli yeme-içme alanlarını da müşterilerin beğenisine sunuyor. Esas 67 Burda yatırımı ile Zonguldak’ta; eğlence alanları, sinema salonları, düzenli aktiviteleri bünyesinde buluşturan; şehrin yeni buluşma ve yaşam noktası haline gelecek bir merkez yaratılıyor.

Dedeman Zonguldak Oteli’nde Esas Gayrimenkul yöneticileri Esas 67 Burda’nın mağaza müdürleri ile düzenledikleri toplantıda bir araya geldiler. Yeni yatırımın detaylıca aktarıldığı, Esas 67 Burda bünyesinde gerçekleştirilen mimari ve işleyişe yönelik yeniliklerin paylaşıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Esas Gayrimenkul CEO’su Sn. Kazım Köseoğlu: “Türkiye’deki ve yurt dışındaki yatırım fırsatlarına odaklanmış en yenilikçi şirketler arasında yer alan Esas Gayrimenkul olarak; güçlü inancımız ve sonsuz emeklerimizle faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerde “Değer Yaratma” misyonuyla hareket ediyor; ticari gayrimenkul alanının dinamiklerine yön veriyoruz. Bu anlamda bugün burada sizlerle buluşmamızın asıl sebebi ve heyecan kaynağı olan, Türkiye’nin coğrafi konumu ve yer altı zenginlikleri ile en önemli illeri arasında yer alan Zonguldak’taki yeni satın alma yatırımımızı hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi.

Esas Gayrimenkul CEO’su Sn. Kazım Köseoğlu konuşmasının devamında: “Esas Gayrimenkul olarak yeni yatırımımızı Türkiye’nin gerek coğrafi özellikleri, gerekse yer altı zenginlikleri açısından en önemli illeri arasında yer alan Zonguldak’ta gerçekleştirmeye karar verdik. Jeopolitik konumu itibariyle Türkiye’nin en avantajlı lokasyonlarından biri olan; Karadeniz kıyısında bulunan ve özellikle limanıyla deniz ticaretinde de çok önemli bir yere sahip olan Zonguldak ilinde son yıllarda hareketli nitelendirilebilecek bir kentleşme hızı görülüyor. Üniversite şehri olması sebebiyle de yaklaşık 25 bin öğrenciye yönelik genç bir nüfus barındırıyor. Esas Gayrimenkul olarak bizim için fırsatlara odaklanmak ve en doğru strateji ve planlama ile bu fırsatları değerlendirmek büyük önem taşıyor. Hayata geçirdiğimiz Esas 67 Burda yatırımımız bu kapsamda; Zonguldak’ın en dinamik bölgelerinden birisi olan Kozlu-Karadeniz, Ereğli-İstanbul yolu üzerinde geçiş yoğunluklu bir noktada kurulmuş olması; tam karşısında Bülent Ecevit Üniversitesi’ni bulundurması açısından bizim için cazip bir yatırım noktası haline geldi.

15 Mart 2009 yılında Zonguldak’ta gerçekleştirilen resmi açılış ile faaliyete başlayan Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi; bugün gerçekleştirdiğimiz lansmanımız itibariyle Esas Gayrimenkul bünyesinde yer alarak yenilenecek mimari yapısı ve yeni Esas 67 Burda ismiyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Esas 67 Burda yatırımımızın Zonguldak ilimize katma değer yaratarak, sürdürülebilir kalkınma sunacağına ve geleceğe büyüyerek ilerleyeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla Esas 67 Burda’nın bizim için çok anlamlı bir yatırım olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz. Satın alma yatırımımızı hayata geçirdikten sonra projemiz özelinde birçok mimari ve konseptimize yönelik yenileme de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Esas 67 Burda ruhunu yansıtan modern bir tasarımı iç ve dış cephemizde uygulayacağız. Açık alan kullanımını arttırarak, çevreyle ilişkili daha yeşil bir düzenleme sağlamayı planlıyoruz. Asansör holünü yenilemek, AVM içerisindeki yönlendirmeleri arttırmak, otopark alanlarını yenilemek de planlarımız dahilinde yer alıyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemeler Esas 67 Burda’da yepyeni bir etki yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.