Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili adayları Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen, MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Öğretmenevi’nde köy muhtarları için düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.

 

“BAŞIMIZA TAÇ YAPARIZ”

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Ereğli ilçe genelindeki tüm muhtarların birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini, taş üstüne taş koyanların her zaman yanında olduklarını söyledi. “Bizlere kim hizmet ediyorsa Ereğli’nin hizmetini kim yapıyorsa bizim muhtarlarımıza kim sahip çıkıyorsa taş üstüne taş koyanın biz muhtarlar olarak başımıza taç yaparız. Bizler seçilirken halk ile birebir istişare yaparaktan buraya geldik. Tedbirimizi aldık, takdiri Allah’a bıraktık” dedi.

 

“TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLİRİZ”

MHP Zonguldak 2. Sıra milletvekili adayı Yavuz Erkmen de bölgeyi çok iyi tanıdığını, amaçlarının bölgeye hizmetin en iyisini getirmek olduğunu belirtti. Muhtarlar başta olmak üzere Zonguldak halkının sıcak ilgisini gördüklerini ifade eden Erkmen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz Zonguldak’a hizmeti kim ettiyse teşekkür etmesini biz borç biliriz çünkü hepimizin amacı hizmte. Özellikle bu dönem çok kritik bir süreç. Bakın bir tarafta ülkemizin hassasiyetleri ortada yani 7 Haziran’da biz devletimize, bayrağımıza, milletimize sahip çıkacağız, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkacağız, bunu götürüp kendi elimizde vatanımızı bölmek isteyenlere ve bunlarla işbirliği yapmak isteyenlere teslim etmeyeceğiz.

 

“SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Bir ikincisi biz Zonguldak’a bir bütün olarak sahip çıkabilmek istiyoruz. Bizi tanıyorsunuz diğer arkadaşlarımız kendi konularında uzman arkadaşlarımız gelin bu tecrübenin bu bilgi birikiminin etrafında toplanalım. İnanın çok şey farklı olacaktır. En basit örneği 2008 yılında burada benim ile çalışan muhtar arkadaşlarımız da var, şu binayı (öğretmenevi) bizim zamanımızda biz yaptık. 2 Katlı bir bina vardı küçücük, muhtarlarımız bugün güzel bir yerde oturuyorlarsa, öğretmenler şu tesisten yararlanabiliyorsa bir kardeşiniz olarak benim payım vardır.

 

“TERSANELERE KİLİT VURULDU”

Tersaneler bölgesi orada, biz günlerce orada uğraştık. Sonuçta ne oldu gelinen noktada hemen 1-2 yıl içerisinde kapısına kilit vuruldu. Ne oluyor peki? Bunların 4-5 senedir kilitli kalması bu bölgedeki istihdamın ortadan kaldırılması ne olacak? Eğer bunları açılabilseydi zaten yapmış olurlardı. Biz diyoruz ki hiç kimsenin herhangi bir şekilde söyleme anlamında inanılmasın, bu yapılsaydı bugüne kadar zaten hayata geçirilmiş olurdu, gelinen noktada hali hepsi ortada. Bizim tek derdimiz bölgeye hizmet etmek.

 

“LUKOİL FİRMASINI BURAYA GETİRDİK”

Geçmişte biz nasıl bir bu bölgede istihdam sahaları açılmasın diye o zaman ben Moskova’ya gittim Lukoil firmasını aldım geldim, yatırım yapılacaktı, adamları 1 gecede buraya getirdik ki o Çaycuma’daki o dağı eriterek orası da açıldı. Geldiler baktılar ve beğendiler. Biz burada yatırım yapacağzı diye götürdük resmi müracaatlarını yaptık. Konuya sahiplenilmediği için adamlar baktılar ki Türkiye’de olmuyor yatırım adamlar Bulgaristan’a gittiler. O gün buraya yapılmış olsaydı en az 20 bin kişi ekmek yiyecekti.

 

“ÖNEMLİ SÖZLER ALDIK”

Biz diyoruz ki bizim bunları tekrar bulup getirme ve yatırım yapma imkanlarımız var, ben pek çok yerde söyledim, pek çok çevremiz var. Bu işe karar verdiğinizde ben sizden 5 kuruş sponsorluk istemiyorum, istesek de yapardık. Bana bir tek gelin bölgemize yatırım yapın, bir fabrika açın diye arkadaşlardan söz aldık. Bunların içerisinde de Türkiye’den önemli sözler aldık. Gelin bizim yanımızda yer alın. Partimiz seçim beyannamesini açıkladı, bunların detayları halka birebir anlatılacaktır.

 

“EVET DEMESİ ONAYLIYORUM ANLAMI TAŞIR”

Zonguldak bir mutsuzların yaşadığı konuma dönüştü, gelin geleceğe güvenle bakalım. En basit örneği Düzce kalkınmada öncelikli yöre burası halen daha bu kapsama alınmadı, gidiyor. Düzce’de olan bir arkadaşımız istediği partiyi tercih etmesini anlayabilirim gelip de burada bir arkadaşımızın iktidar partisini ve bugüne kadar bu konuda herhangi bir şey yapamayan diğer partilere evet demesini bu politikaların aynen devamını ben onaylıyorum anlamı taşır” dedi.

 

“ZONGULDAK’IN TEKERLEĞİ PATLAMIŞ”

MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan da, daha önce görev aldığı kurumlarda bölge muhtarları ile her zaman istişare içerisinde olduğunu sorunlarının çözümünü kendi sorunu görerek sağladığını belirtti. Türkiye Taşkömürü Kurumu başta olmak üzere bölgedeki ekonomik sorunlar ile ilgili değerlendirmede bulunan Çakan konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’yi besleyen ekonomiye önemli katkılarda bulunan, ekonominin direksiyonu haline gelen Zonguldak şuan tekerlekleri patlamış, direksiyonu duvara toslayacak şekilde yoluna girmiş ve Zonguldak adeta yok olma durumunda. Son 13 yıldır ekonomik ve sosyal yapısı incelendiğinde Zonguldak’ın ekonomik yönden çöküşünün en açık göstergelerinden biri de Ereğli’dir. 1984 yılından bu yana muhtarlarımız ile fiilen çalıştım. Bir gün o muhtarlardan kopmadım, ellerini vicdanlarına koysunlar. O muhtarların dertleri benim derdim oldu.

 

ÇAKAN’DAN 12 YIL ÖNCE TERSANEDE

10 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR AÇIKLAMASI

12-13 yıl önce koalisyon hükümeti döneminde MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu dönemde Ereğli’nin durumu ne idi? Tersanelerde bunu özellikle iktidar partileri dinlesin. Tersanelerde 7-8 bin hatta yan sanayi ile birlikte 10 bin kişi çalışıyor muydu? Tersanelerde gemi yapımı ile ilgili kullanılan özel sac bölümü Erdemir’de açılmış mıydı? O dönemde taşımacılık ile ilgili Ereğli ekonomisi gerçekten belirli bir yerde istihdam sağlayacak ve taşımacılık ile ilgili ekonomik girdi var mıydı?

 

“ERDEMİR’DE 1975 İŞÇİYİ KADROYA ALDIRDIK”

Türkiye Taşkömürü Kurumu o dönemde 4 bin 500 tane işçi alımı hiçbir ayrımcılık yapılmadan kur’a ile alınmadı mı? O dönemde ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda bugünden daha iyi değil miydi? 2001 Yılında hatta 2002 yılında taşeron müteahhit işçisi olarak fabrikaya giren işçilerimiz ilkokul, ortaokul mezunu diye işten yavaş yavaş çıkarılmaya başlandığında, o akşam olay bana intikal ettiğinde gece 3’e kadar toplantı yaptık zamanın başbakanına ve bakanına ben adaylık dahil hiçbir şey diye düşünüyorum, yarın Ankara’ya gelip istifamı veriyorum diyerek 1975 arkadaşımızı kadroya alıp bugün Ereğli’de 14-15 bin kişi ekmek yemiyor mu?

 

“DÜZCE’YE TEŞVİĞE NASIL EL KALDIRDINIZ?”

Hemen şurada sınırımızda Düzce teşvik alıp hani bir zamanlar Türkiye Taşkömürü Kurumu Ereğli işletmesi iken Türkiye’nin her yerinden göç alan Zonguldak’tı şimdi göç alan Düzce değil mi? Düzce’ye teşvik verilirken milletvekilleri el kaldırdığında hiç kendilerine oy veren 13 yıldır iktidar yaptıkları partinin geleceği ile ilgili en azından katkıda bulunmak için, ‘Sayın Başbakan biz Zonguldak’a gidemeyiz, Düzce teşvikte Zonguldak batıyor, bize de teşvik verilmesi lazım’ diye söyleme cesaretini dahi bulamaz iken Düzce’nin teşvik için ellerini nasıl kaldırdılar?

 

“TTK PEŞKEŞ ÇEKİLECEK”

Bu işler biraz cesaret işi, bu işler bilgi birikimi, masaya yumruğun vurma işi. Ağlamayan çocuğa meme verilmez. Bugün böyle giderse TTK kapanacak hatta ve hatta özelleştirilecek özelleştirilme ile ilgili de kime vereceklerini dahi planladılar. Bunu mikrofonda söyleyemiyorum ilgililer ve sendika ile görüşün kime peşkeş çekeceklerini belirlediler. Yine özellikle HEMA başta oLmak üzere rödevans ile verilen işletmelerin zamanında yapılan protokol gereğince karşılığı olmayan işveren tarafından daha fazla ücret ödenmesi gereken bazı olumlu düşünceler hasıl olmuş iken o taşeron sahipleri veya taşeron ile rödevans ile o TTK’da kömür ocaklarını alan insanlar çağırılsa bir araya sorunlar konuşuldu. Bakanlar Kurulunda 1 cümle ile izah edilse 1 saatte bu işler çözülür. Ben de o koltukta oturdum, bu işçiler ocaktan neden çıkarılıyor. Şimdi emniyet tedbirleri alınmadı diye müfettiş geliyor, müfettiş hükümetin müfettişi ama yine bir şey demiyorum. Bu iktidar iktidarsa, gelen müfettişler rapor tuttuysa, bu rapor emniyet tedbirlerini almayan insanların ikaz edilmesi cezalandırılması ve bu konuyla ilgili gereğini yapılması için. Bir tane TTK’dan  görevden alınan, cezalandıran kimse yok. Şunun için yapılıyor; Üç gün kapatılıyor ses çıkacak mı çıkmayacak mı, alıştırıyorlar toplumu oluşturuyorlar sonunda tamamen kapatacaklar”


FOTOĞRAF ÇEKİMİ

Öğretmenevi önünde Çakan gazetecilere muhtarlar ile birlikte poz verdi. Gazetecilerin, ‘alan dar hepinizin fotoğrafını çekemiyoruz’ ifadelerine Çakan, “Bu ifadelerinizi gazetelerinizde yazın bak ne kadar güzel bir şey, kalabalığı görüyorsunuz” sözleri ile yanıt verdi.

 

(Haber Merkezi)