Kdz. Ereğli'deki bir köydeki çeşme, tam 22 yıldır Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan takımın renkleri ile boyanıyor.

İlçeye bağlı Şamlar köyünde her yıl şampiyon takımın renklerine boyanan çeşme bölgede yaşayanlar tarafından "fanatik çeşme" olarak adlandırılıyor.


4 TAKIM TARAFTARI BOYADI
Çeşme bu yıl da 
Beşiktaş'ın şampiyonluğunun ardından siyah beyaz renklere Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'lu 4 taraftar tarafından boyandı.


"ÇEŞMEDEN SU İÇMEYE BEKLİYORUZ"
Fanatik çeşmenin 1994 yılından itibaren her yıl şampiyon olan takımın renkleri ile boyandığını anlatan köy sakinlerinden Mehmet Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Geleneğimizi 2016 yılında da sürdürüyoruz. Bu sezonu Beşiktaş olarak tamamladığı için iş çıkışları çeşmeyi boyadık. Beşiktaş'ın çeşmesinin boyanması, tabelası takılma işlemleri 4 gün sürdü. Şampiyonluk Beşiktaş'a hayırlı olsun. Bu çeşmeden Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor taraftarı da su içiyor. Tüm Beşiktaşlı oyuncuları teknik direktörümüzü, başkanımızı ve dernek yöneticilerini gelip bu çeşmeden su içmelerini bekliyoruz"


"BU BİZİM BİR GELENECEĞİMİZ"

Kendisinin fanatik Trabzonspor taraftarı olduğunu anlatan ve çeşmeyi sarı siyahlı renklere Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray taraftarları ile birlikte boyadığını anlatan Yaşar Gül, "Bu çeşme böyle olduğu için gurur duyuyorum. Bu bizim bir geleneğimiz. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Trabzonsporlu ve Beşiktaşlı taraftarlar birlikte çalıştı ve bu çeşmeyi Beşiktaş'a boyadı" dedi.


"YAZIK GÜNAH BİZE, 32 YILDIR BEKLİYORUZ"

Fanatik çeşmeyi bordo mavili renklere boyanacağı şampiyonluğu Trabzonspor'dan beklediklerini de anlatan Gül, "Ersun Yanal takımın başına geldi. 32 Senedir olamadık şampiyon, artık yeter. Seneye Allah nasip edersek şampiyon biz olacağız. Yazık günah bize de, şu çeşmeyi Trabzonspor renkleri ile boyamak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.


Çeşmeyi boyayan Beşiktaşlı Mehmet Gül, Fenerbahçeli Ramazan Kulay, Galatasaraylı Şaban Yamaner ve Trabzonsporlu Yaşar Gül, fanatik çeşmenin önünde dostluk mesajları verdiler.

 
(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)