Çaycuma’nın bisiklet kenti olma yolunda dev adımlar attığı bildirildi. Bisikleti ulaşım stratejisinin parçası haline getiren Çaycuma Belediyesi, bu konuda farkındalık yaratmak için etkinliklerine devam ediyor.

Belediye bu çalışmasıyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı:

Daha önce Çaycumalılara ücretsiz, yüzlerce bisiklet dağıtan Belediye, bu kez, “Yarısı sizden, yarısı bizden” adıyla düzenlediği kampanya ile 85 vatandaşı daha bisiklet sahibi yaptı. Piyasa ederi 400 lira olan bisikletleri, Belediye aracılığıyla 200 liraya edinen 85 vatandaş, Belediye önünde düzenlenen bir törenle bisikletlerini aldı.  Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın da katılımıyla belediye önünden İstasyon semtine kadar bir bisiklet turu da yapan vatandaşlar, burada Belediye Bandosunca verilen konseri izledi.

BİSİKLET YAKIŞIYOR

Konuyu değerlendiren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı görüşlerini şöyle ifade etti:

“Çaycuma bisiklet kenti olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Biz bisikleti yalnızca sağlık ve spor değil, aynı zamanda ulaşım aracı olarak da görüyoruz. Tüm yol düzenlemelerimizi de buna göre yapıyoruz. Son olarak bisikleti üreticisi bir firma ile anlaşarak, vatandaşlarımıza yarı fiyatına bisiklet sahibi olma olanağı sağladık. Bundan 85 yurttaşımız yararlandı. Bisikletlerin dağıtımını yaptık, ardından da bir Çaycuma turu attık. Gazi Parkı’nda bandomuzun verdiği coşkulu konserle de çalışmamızı taçlandırdık. Bisikleti ne kadar yaygınlaştırırsak, Çaycuma’mızı, trafiğin her türlü kirletici etkisinden, yarattığı keşmekeşten o kadar arındırmış olacağız. Çaycuma’ya bisiklet çok yakışıyor, ilçemiz bisikletle daha güzel oluyor. Bisikletlerin temininde bize yardımcı olan Sayın Samim Arslan’a çok teşekkür ediyorum.”