Madenoğlu, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle İzmirlioğlu İlkokulu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim olanaklarının geliştirilmesinde devletin çabalarına eğitim gönüllülerinin desteğinin de gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında öğretmenler, öğrenciler ve velilere seslenen Madenoğlu velilerin heyecanının çocuklarının heyecanından daha fazla olduğunu gözlemlediğini belirterek şöyle konuştu: “Sevgili veliler öyle zannediyorum ki sizin heyecanınız çocuklarınızın heyecanından çok daha fazla. Yanılıyor muyum? Ancak bu heyecan sadece bu gün ilk gün heyecanı olarak kalmamalı. Bu heyecanı tüm eğitim yılı boyunca hatta bir ömür boyunca yaşamalısınız. Çünkü heyecan olumlu hizmetlere kanalize edildiği zaman son derece güzel bir duygudur. Heyecan duymuyorsanız, çocuklarınıza ilgi dereceniz daima tartışılır.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN MİMARI SİZLERSİNİZ”

Maden oğlu konuşmasını öğretmenlere seslenerek sürdürdü. Öğretmenlerin emin ellerine teslim edilen çocukların geleceğinin mimarının öğretmenler olduğunu ifade eden Madenoğlu, “Bizim sizlere inancımız tam. Sizlerin, yaz tatilinin bir anca biterek çocuklarınıza, öğrencilerinize bir an önce kavuşmayı dört gözle beklediğinizi biliyoruz. Sizlere emanet edilen bu yavrularımızın ileride büyüdükleri zaman memleketine, milletine, ailesine, dünyaya en iyi şekilde hizmet edecek şekilde yetişileceğinize olan inancımız tamdır. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ancak sizin yetiştireceğiniz çocuklarla ulaşılabilir. İnanıyorum ki bu çocuklarımız büyüdüğünde sizin onlara verdiğiniz emeği inkar etmeyecek, ülkeleri ve insanlar için çalışacaklardır.”

 

“BİLGİSAYARA FAZLA ZAMAN AYIRMAYIN”

Kaymakam Madenoğlu öğrencilere ise şöyle seslendi: “Bu yavrularımızın tamamı küçük. Birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar olan öğrencilerimiz. Tam olarak ne vereceksek alacak çağdasınız sevgili çocuklar. Öğretmenlerinizin, büyüklerinizin, anne ve babalarınızın sözlerinden asla ve asla dışarı çıkmayınız. Şu bilgisayar denen, çağımızın teknolojik ürünü olan ve hepimizin edinmek için uğraştığı ancak sonra tüm zamanımızı başında geçirdiğimiz bu teknolojik harikayı usulünce kullanmanızı öneriyorum. Her şeyi kararınca yapalım ve bilgisayara fazla zaman ayırmayalım. Söz mü? Sözünüzü tutacağınıza inanıyorum ve hepinizin gözlerinden öpüyorum.

 

“TEKLİ EĞİTİM İÇİN YARDIMSEVERLERİN DESTEĞİ SÜRMELİ”

Kaymakam Madenoğlu konuşmasının son bölümünü eğitime katlı sunan hayır severler nezdinde, İzmirlioğlu İlkokulu da yaptıran İbrahim İzmirli ve İzmirli ailesine ayırdı. Devletin eğitim olanaklarını artırmak için çalışmasının yanında eğitim gönüllülerinin desteklerinin de kaliteli bir eğitim politikası için şart olduğunun altını çizen Madenoğlu şöyle konuştu: “Değerli İzmirlioğlu ailesi eğitme verdikleri katkılarla kendilerinden sıkça, sitayişle, hayranlıkla ve takdirle yad ettiren bir aile. O itibarla geçtiğimiz aylarda rahmetli olan bu ailenin büyüğüne ve onların aramızda bulunan, bulunmayan yakınlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Hizmetlerinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Şüphe yok ki hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla devlet okullarına ilaveten okullar yapılacak, eğitim ve öğretimimizin alt yapısı, fiziki kapasitesi artacaktır. Şu anda okullarımızın çok azında tekli eğitim var. Tekli eğitim yapmak eğitim ve öğretimin kalitesini yükselttiği gibi ikili eğitim de bu kaliteyi düşürmektedir. O itibarla bu konuda devlet olarak biz ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Ama hayırseverlerimizden de daime bize destek olmalarını bekleyeceğiz. Bu vesileyle İzmirli ailesine de teşekkür ediyorum.  2015-16 Eğitim Öğretim yılının öncelikle yavrularımıza, sonra velilerimize, öğretmenlerimize, milli eğitimimize, ilçemize, ilimize ve üzerinde yaşamaktan büyük onur duyduğumuz ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

 

KORKMAZ: “HEDEF TÜM OKULLARDA TEKLİ EĞİTİM”

Törende konuşan Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da Ereğli’de bu yıl 5 ilk okulda tekli eğitime geçildiğini, 2017-18 Eğitim Öğretim Yılı’nda ise tüm okullarda bunu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Bu gün başladığımız 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında Ereğli’de 146 eğitim kurumunda 33 bin 505 öğrencimiz ve 2061 öğretmenimiz eğitime başlamıştır. İlçemizin 1. Eğitim Bölgesi’nde bulunan Nimet İlkokulu, Gazi ilkokulu, İhsan yılmaz İlkokulu ve bu yıl eğitime başlayan Ereğli İlkokulu tekli eğitime geçmiştir.  Tekli eğitime geçen bu okullarımızda, kalabalık sınıfların eğitim kalitesini olumsuz yönde etkilemesinden ve ikili öğretimden dolayı kısalan teneffüslerin öğrencilerin fiziksel ihtiyaçlarını gidermesine yetmemesi de önlenecektir.  Bu çalışmalarla 2017-18 Eğitim Öğretim yılına kadar  tekli eğitime geçme hedefimize yaklaşmaktayız” dedi.

 

İLK DERS ZİLİNİ O ÇALDI

Konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından okunan şiirlerle devam eden törende  okul öğrencilerinden Begüm Bersu Aydın günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Tören, İzmirlioğlu İlkokulu da dahil olmak üzere ilçedeki bir çok okulun yapımına katkı veren İbrahim İzmirli’nin torunu ve 1-E sınıfı öğrencisi Melek İzmirli’nin Kaymakam Madenoğlu ile ilk ders zilini çalmasıyla son buldu.

Törende Karadaeniz Bölge ve Garnizom Komutanı Tümamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye başkan Vekili Aydın Atay, Okul Müdürü orhan Köse, bazı okul müdürleri ve öğrenciler hazır bulundu.

 

(Haber Merkezi)