- Teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve tedavisi evinde devam eden gazi Sezer, silah arkadaşlarının katıldığı törenle evlendi 
- Gazi Sezer:
- "Her şeye rağmen hayatla mücadele devam ediyor. Ben görevime bıraktığım yerden devam etmek, görevimin başına dönmek istiyorum. Düğünümüzden sonra görev yerime döneceğim"

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavisi evinde devam eden Uğur Sezer, silah arkadaşlarının katıldığı törenle evlendi. 

Teröristlerin attığı el bombasından seken şarapnel parçasının ayağına isabet etmesi sonucu, 17 Ekim 2015'te yaralanan Sezer, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden taburcu edilerek, baba ocağı Ereğli ilçesine bağlı Ketenciler Köyü’ne getirildi. 

Tedavisi bir süredir evinde süren Sezer hayatını aynı köyde oturan Nuran Türkoğlu ile birleştirdi.

Baston yardımıyla yürüyebilen Sezer, köy meydanında davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen düğünde kendisi gibi gazi olan silah arkadaşlarıyla oynadı.

Mutlu gününde yanında olan silah arkadaşlarına ve yakınlarıma teşekkür eden Sezer, "Çeşitli nedenlerden dolayı yanımda olamayan silah arkadaşlarım ve komutanlarıma selamlarımı gönderiyorum. Her şeye rağmen hayatla mücadele devam ediyor. Ben görevime bıraktığım yerden devam etmek, görevimin başına dönmek istiyorum. Düğünümüzden sonra görev yerime döneceğim. Allah oradaki silah arkadaşlarımın yardımcısı olsun, görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Gazinin eşi Nuran (Türkoğlu) Sezer ise "Nişanlımı Allah bana bağışladı, Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın" ifadelerini kullandı.

Düğün törenine AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı'nın yanı sıra çok sayıda davetliyle gazinin silah arkadaşları katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)