Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz “Geçtiğimiz öğretim yılı sonunda Milli Eğitim Müdürlüğüne yazmış olduğumuz bir yazı ile  öğretmenlerin  il içi atama sonuçlarının  genel bir liste ile yayınlanmasını   ve   hizmet puanlarının da listede olmasını   istemiştik” vurgulamasını yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

ATAMALARIN AÇIKLANMASINDA MUHAFAZAKAR İKİ İL: ZONGULDAK VE BURDUR

 “Ancak bilgi  saklamayı  ve şaibe altında kalmayı bir alışkanlık haline getiren Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu yıl da  il içi atamaların duyurulması sırasında atamaların kaç hizmet puanı ile gerçekleştiğini açıklamamış, yalnızca atama isteyenlerin kişisel olarak sorgulama yapabileceği bir link ile durumu kurtarmaya çalışmıştır.İl içi atama listesinde hizmet puanının  yayınlanmama gerekçesini  de “ kişisel bilgi “ kapsamında olduğunu söyleyerek durumu kurtarmaya çalışmışlardır.

Şubemizin yapmış olduğu araştırma sonucunda 29 il ( Antalya, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun,  Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kütahya, Muğla, Ordu, Sakarya, Siirt, Tekirdağ,  Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Batman, Bartın, Yalova, Iğdır, Düzce ) yönetici atama puanlarını kişisel sorgulamaya açarken, (2 il hariç  ) il içi atama sonuçları  hizmet puanları ve herkesin görebileceği liste ile  duyurulmuştur. Diğer yandan 6 il ( Artvin, Burdur, Diyarbakır, İstanbul, Yozgat, Zonguldak )  il  içi atamalarda yalnızca kişisel sorgulamaya izin verirken, yönetici  atamalarını ve puanlarını  (2 il hariç)  herkesin görebileceği genel liste ile duyurulmuştur. Yönetici  ya da il içi öğretmen atamalarında puanların açıklanmasının kişisel bilgi ile bir ilgisi olmadığı gibi aksine kimin kaç puanı olduğunun açıklanması çalışma barışına katkıda bulunacakken  81 il içinde yönetici ve il içi atamaların puanları ile açıklanması konusunda muhafazakar davranan 2 il vardır, Burdur ve ZONGULDAK. Yönetici atamalarının nasıl yapıldığı yandaş yapının nasıl müdahil olduğunu sağır sultan bile duymuşken, il içi atamalarda   hizmet puanının açıklanmaması da yetkilileri şaibe altında bırakmaktadır. Yalnızca kişisel sorgulama ile kendinize ait bilgileri görmeniz, atamanın  kaç puanla  gerçekleştiğinin diğer istekte bulunanlar tarafından bilinmediği  kapalı bir sistem,  “neler dönüyor” sorusunu akıllara getirmektir.

SAKINCA YOKTUR

Siz yöneticiler,  yaptıklarınızdan emin olabilirsiniz ancak yüzlerce yönetici adayı ve öğretmenin sizin yaptıklarınıza güvenmesinin yolu yapılan işlerin şeffaflık içinde olmasından geçer. Bu nedenle  2016 Haziran ayında gerçekleşen il içi atamaların hizmet puanları ile birlikte sendikamıza verilmesini ve Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasında yayınlanmasını talep ettik. Eğer yetkililerin saklayacak bir şeyleri yoksa ve her şey hakkaniyet ilkeleri doğrultusunda yapılmışsa bu listelerin diğer iller gibi yayınlanmasında hiçbir sıkıntı yoktur. İsteğimizin olumsuz yanıtlanması durumunda  ise;  istatistiklerde huzur ve mutluluk sıralamasında neredeyse dünya sonlarında  Libya ve Irak ile birlikte değerlendirildiğimizi, yolsuzlukta madalya alacak durumda olmamızı  bir yana bırakırsak, Zonguldak’ ın  eğitim öğretim  yönünden neden 60 ncı sırada olduğunu  çok net açıklamış olacak  ve  şaibe altında kalmaya devam edeceksiniz.”