GMİS Genel Başkan Yardımcısı Mutlu:

“Zonguldak taşkömürü işletmeciliğini özel sektörün bugüne kadar nasıl istismar ettiğini ve TTK’sız Zonguldak’ın yok olacağını, Karadon’un TTK’nın kalbi olduğunu, kalbi sökülüp alınan bir insan misali Karadonsuz TTK’nın kapanmış olacağını ve bu kurumun hiçbir müessesesinin özelleşmesine başta biz madenciler olmak üzere Zonguldak halkının müsaade etmeyeceğini bunun karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kararlı bir şekilde anlattık”

 

“Tıpkı 1994’de 5 Nisan’da olduğu gibi bu kararlarından vazgeçene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Geri vites yok. Süslü püslü laflarla kimse bizi oyalamaya veya kandırmaya kalkmasın. Bu işin şakası yok, bunu da herhalde tüm yetkililer gördü. Zoru başarırız imkansız biraz zamanımızı alır”

 

Enerji Bakanlığı’nın yazısına istinaden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nden Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar için bilgi istemesi Zonguldak gündemine bomba gibi düştü.

 

ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİLER

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Satılmış Uludağ ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi.

 

“YAŞAYARAK GÖRMEKTEYİZ”

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu son gelişmelere ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Madenci kardeşlerim son birkaç günde yaşadığımız olaylara baktığımda madencinin ve madenlerin sayesinde varolan ve halen ekonomisi 10 bin kişinin çalıştığı TTK üzerinden dönen Zonguldak’ın geleceğini söz konusu olduğunda uyuyan şehrin bir anda bir dev gibi nasıl ayağa kalkabileceğini hep beraber yaşayarak görmekteyiz. Bu şehir bu madenlere artık sahip çıkmaz diyenlerin yanıldığını görmekteyiz.

 

“KARADON, TTK’NIN KALBİ”

Bugün Ankara’da milletvekilleri, bakanlık yetkilileri ve bakanlara Türk-İş Genel Başkanımızla beraber Zonguldak gerçeğini anlattık. Zonguldak taşkömürü işletmeciliğini özel sektörün bugüne kadar nasıl istismar ettiğini ve TTK’sız Zonguldak’ın yok olacağını, Karadon’un TTK’nın kalbi olduğunu, kalbi sökülüp alınan bir insan misali Karadonsuz TTK’nın kapanmış olacağını ve bu kurumun hiçbir müessesesinin özelleşmesine başta biz madenciler olmak üzere Zonguldak halkının müsaade etmeyeceğini bunun karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kararlı bir şekilde anlattık. Bu planlarından vazgeçmeleri gerektiğini söyledik. Umarız vazgeçerler, umarız aksi halde kanımızın son damlasına kadar mücadelenin en güzelini sergileyeceğiz. Fakat madenci kardeşlerim biz bu mücadeleyi tüm Zonguldak’la beraber yapacağız.

 

“BİZE KARŞI SAVAŞANLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMIŞ OLURUZ”

Başta yerel basınımız, esnafımız, emeklimiz, memurumuz, işsizimiz, Sivil toplum kuruluşlarımız, demokratik kitle örgütlerimizle. Çok dikkatli olup kırıp dökmeden demokrasi kuralları içinde madenciye yakışır bir şekilde bu işi götürmek gibi bir vazifemiz var. Lütfen yapacağımız her türlü eylem ve söylemi sendikanızın doğrultusunda disiplinli bir şekilde yapmaya özen gösterelim. Aksi halde bize karşı savaşanların işini kolaylaştırmış oluruz.

 

“ASLA UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN”

Tıpkı 1994’de 5 Nisan’da olduğu gibi bu kararlarından vazgeçene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Geri vites yok. Süslü püslü laflarla kimse bizi oyalamaya veya kandırmaya kalkmasın. Bu işin şakası yok, bunu da herhalde tüm yetkililer gördü. Zoru başarırız imkansız biraz zamanımızı alır. Madencide ve Zonguldak’ta bu ruh varken Allah’ın izniyle asla umutsuzluğa kapılmayın. Başarının yolu inanmaktan geçer. Büyük zaferleri inananlar ve inandıkları uğrunda ölümüne savaşanlar kazanır. Biz hep beraber inanıyoruz, savaşıyoruz ve kazanacağız”