Zonguldak Valisi Ali Kaban, gümrük sahasındaki bir tırda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirilmesine ilişkin, "Dün akşam bir vali yardımcısının nezaretiyle arkadaşlarımız yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler ve sabaha kadar çalıştılar. Yakalanan uyuşturucunun türü eroindir" dedi.

Kaban, Zonguldak Limanı'nda bulunan gümrük sahasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin dış dünyaya açıldığı en önemli merkezlerden biri olduğunu ifade etti.

Bir tırda ele geçirilen 115 paket içerisinde 118 kilo 486 gram eroinle ilgili incelemelerde bulunduklarını anlatan Kaban, yaklaşık 8 ay önce gümrük sınırından uyuşturucuyla geçişlerin önüne geçebilmek için çalışma başlattıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız özellikle gümrüğümüzden yurtdışına çıkabilecek veya yurt dışından ülkemize girebilecek her türlü kaçak ve sıkıntılı malla ilgili dikkatlerini artırmışlardı. Gümrük sahasında x-ray cihazının hizmete alınmasının ardından daha kolay çalışmalar yapılabilir duruma geldi. Bunun bir neticesi olarak yüklü miktarda uyuşturucu madde yakalandı. Bu konuda hassasiyetlerinden dolayı gerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğü gerekse emniyet güçlerimizi kutluyorum. Şu an süreç devam ediyor. Konu yargıya intikal etmiş durumdadır. Dün akşam bir vali yardımcısının nezaretiyle arkadaşlarımız yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler ve sabaha kadar çalıştılar. Yakalanan uyuşturucunun türü eroindir. Ama diğer ayrıntılar önümüzdeki günlerde bildirilecektir. Piyasa değeri değişken bir kavram."



Bu arada tırın sürücüsü Moldovya uyruklu M.T, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Sürücü M.T'nin, Ukrayna'dan İstanbul'a getirdiği yükün ardından Karabük'ün Safranbolu ilçesinde aldığı ızgara yükü tekrar Ukrayna'ya getirmek için geldiği, Zonguldak Liman'ında Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin şüphesi üzerine inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce basına dağıtılan görüntülerde ekiplerin, söz konusu tırın dorsesini kesmelerinin ardından paketler halinde dizilmiş uyuşturucuyu çıkarma anı görülüyor.



- Olay

Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışması kapsamında Karabük'ün Safranbolu ilçesinden yük alan bir tırı izlemeye başlamış, gümrük sahasında dedektör köpekler yardımıyla yapılan aramada, 115 paket içerisinde 118 kilogram eroin ele geçirilmişti.

(Anadolu Ajansı)