Armutlucuma Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetiminin, yol güzergahının tamamlanabilmesi, gündemde tutulması için başlattığı çalışmalar gerek Kdz.Ereğli gerekse Devrek kamuoyunda da ciddi destek buluyor.

Önceki gün Karadeniz Ereğli'ye gelen Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Armutlucuma Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenol Akyol ve yöneticileri ile görüştü.

Görüşmenin bir bölümüne bölgeyi yakından bilen işadamı Ali Yanık da katılırken Dernek Başkanı Karakulak, Ereğli ve Devrek'in bir bütün olduğunu özellikle gurbetçilerin bu yol güzergahının biran önce tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Bölgeye gelecek her türlü hizmetin sonuna kadar destekçisi olacaklarını anlatan Karakulak, "Bu yol güzergahının tamamlanması özellikle yaz aylarında gurbetçilerimizin Karadeniz Ereğli'ye ulaşımını daha da kolaylaştıracaktır. Gurbette yaşayan çok sayıda vatandaşımız da bu projenin biran önce tamamlanmasını bekliyor. Biz Avrupa Zonguldaklılar Derneği olarak Armutlucuma Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin bu çabalarını destekliyor ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum" dedi.

Armutlucuma Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenol Akyol da sürece toplumun pek çok kesiminin destek verdiğine vurgu yaparak, "Birlik ve beraberliğin olduğu her yerde başarı olur. Bu süreci birlikte sürdürmek hedefindeyiz. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarına kapımız açık, sorunlarımızı güç birliği ile bertaraf edebiliriz. Kamuoyuna Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanabilmesi için gösterdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Biz bu süreci Ankara'ya ilgili makamlara taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda ayrıca Avrupa Zonguldaklılar Derneği Devrek Temsilcisi Fikri Erdem, Ereğli Yıldızları Motor Kulübü Başkan Yardımcısı Birol Bektaş da bulundu.

(Haber Merkezi)