İş Başvurusu, işkur iş ilanları ve sektörlere yönelik en güncel iş ilanları ile kariyerinize yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Devlet Personel Dairesi Başkanlığı ülkemizde kamusal faaliyeti olan tüm kurumların personel, memur, işçi, sözleşmeli eleman alımlarını sistemi üzerinden yayımlayarak insanların bunlara ulaşmalarına olanak sağlamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan alımlar devlet güvencesinde ve sürekli istihdam ilkesine göre yapılmakta iken işkur, özel iş ilanı siteleri ve diğer sektörlere yönelik ilanlarda ise özel sektör alımlarına dönük olarak yapılmakta olan ilanları kapsamaktadır. Üniversitelerin 2 yıllık 4 yıllık ve yüksek lisans kademeleri de dahil olmak üzere üst eğitim seviyelerinden mezun olan kişiler mezun oldukları alanlara yönelik olarak ( Öğretmenlik, Düz memur, avukat, mühendis, eczacı, doktor gibi) Bakanlıkların kendi personel politikasına göre memur alımı ilanına başvurularını gerçekleştirmektedir.

İŞ İLANLARI İÇİN TIKLA

İŞKUR PERSONEL ALIMI İŞ İLANLARI

Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı personel istihdamı gerçekleştirirken branşlara göre öğretmen alımı sayılarını belirterek KPSS puanına göre başvurularını almaktadır. Aynı şekilde düz memur, mühendis ve diğer bölüm mezunları için de süreç bu şekilde gerçekleşmektedir. Memur alımı gerçekleştiren bütün kurumlar özel şartları belirleyerek adayların bu şartları taşımasını ön koşul saymaktadır. Devlet kurumları işçi, memur ve sözleşmeli personel alımı gerçekleştirirken Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçe kanununda belirtilmiş bütçeye sadık kalarak sene başında alınacak personel sayısını belirtmekte ve yıl içerisinde bu alımları gerçekleştirmektedir. Özel kurumlar bunlardan tamamen bağımsız olarak ihtiyaç duyulan anda iş ilanları vermekte v personel açığı olan alanlarda alımlar yapmaktadır. Devlet kurumları içerisinde özerk yapıya sahip olan kurumlar da personel ihtiyaçlarını kendi bütçelerinden sağladıkları için ihtiyaç duymuş oldukları andan itibaren ilana çıkmakta ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Özerk yapıya sahip olan kurumlar içerisinde Üniversiteler, belediyeler ve özel kanunla kurulmuş olan kurumlar bulunmaktadır. Devlet Kurumlarının personel alımı ilanlarının dışında işkur sistemine girilmekte olan özel sektör işletmelerinin iş ilanları da bulunmaktadır. Peki İşkur nasıl bir sistem ile çalışmaktadır? İşkur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bir birimi olarak 81 ilimizde il müdürlüklerinin bulunduğu bir sistemdir.

Sistemin çalışma biçimi işverenler ile işçilerin tek çatı altında buluşturulması ve iş ilanlarının yayımlanarak işverenlerin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması şeklinde işlemektedir. Kalifiye elemandan kasıt belli bir alanda kendini geliştirmiş veya kurs görerek mesleği yapabilecek yeterliliklere sahip olmuş kişiler olarak yorumlanabilir. İşkur iş ilanları bu ilde bulunan tüm kurumların yayımlamış olduğu gündelik iş ilanları şeklidedir. Özel sektör kuruluşları sisteme giriş yapmakta ve hangi alanda kaç personel açığı olduğunu belirterek iş arayanların ulaşmalarını sağlamaktadır. Her gün yüzlerce kişi işkur personel alımı sistemi üzerinden kendilerine iş bulmakta ve kariyerleri için önemli bir adım atmaktadır. İşkur sistemi dışında yine isilanibak.com, iskurpersonel.com gibi online iş arama motorları da sektörde iş arayan vatandaşlarımızın yeni iş ilanlarına ulaşmalarına olanak sağlamaktadır. Bu sistem ile banka personel alımı, belediye personel alımı, market personel alımları sektörel iş ilanları ve aklınıza gelebilecek her alanda güncel ilanlar sisteme girilerek insanların ulaşması sağlanmaktadır.