Hakkari'de meydana gelen terör saldırısının ardından aralarında MHP, BBP, Saadet Partisi İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların bulunduğu kalabalık topluluk Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Anıt önüne açılan dev Türk Bayrağı etrafında toplanan vatandaşlar artan terör saldırılarına tepki gösterdi.

Grup adına açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, vatan ve milletini seven herkesin yürekleri yandığını belirterek, "Ülkemizde bir senaryo uygulanıyor. Bu akşam Hakkari Dağlıca ilçesinde sayıları bile saklanılan bize ulaşılan bilgiler doğrultusunda 20'nin üzerinde içerisinde Albay olmak üzere erbaş ve er kardeşimiz şehadete ulaşmış, şehit olmuştur. 2 Aydır ülkemizde bir senaryo uygulanıyor. Buradan milletimizi bu senaryoyu iyi okumaya davet ediyoruz. Bu akşam Cumhurbaşkanımız canlı yayında çıkıp bir saat önce diyor ki, 'eğer 400 milletvekili verse idiniz bu olaylar yaşanmazdı bu şehitler verilmez idi'. O zaman biz de şu soruyu soruyoruz, '400 milletvekili alamadığınız için bu kan akıyor, bu şehitler geliyor bu haberleri alıyor Türk Milleti?'. Biz bunu siyaset yapacak insanlar değiliz. Bu akşam vatanını milletini bayrağını seven insanlar olarak buradayız. Artık Ereğli değil bütün milletimizi, vatanımızı, Türkiye'yi bu olaylara karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, peygamberimize komşu olmalarını, şehitliklerinin makbul olmalarını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi.

Anıt önünde okunan Kuran'ı Kerim ve yapılan duanın ardından kalabalık, "Kahrolsun PKK", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "susma sustukça sana sıra gelecek", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak olaysız şekilde dağıldı.

 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)


(Haberin videosu birazdan...)