Anadolu Ajansınca hazırlanan kitap, Kdz.Ereğli’de "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı Madenoğlu:

- "Son derece anlamlı, ibret vesikası niteliğinde belgelerle dolu olan bu kitapta o gece yüce milletimize karşı oynanan kanlı oyun en detaylı bir şekilde anlatılmakta ve resimlerle dile getirilmekte"

 

 

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitap,  Kdz.Ereğli’de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.


 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Ereğli Belediyesi'nin organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde vatandaşların devam ettirdiği demokrasi nöbetinde, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

HALK DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, kitap dağıtımının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından halkın demokrasiye sahip çıktığını o gecesi ve sonrasının Anadolu Ajansı’nın çalışmaları ve gayretleri ile belge niteliğinde bir kitaba dönüştürüldüğünü söyledi.

 

“OYNANAN KANLI OYUN”

Anadolu Ajansı’nın tarihi bir görevi üstlendiğini anlatan Madenoğlu şu ifadelere yer verdi: “Kitap incelendiğinde görülecektir ki hainlik diz boyu. Bu hainliğin diz boyu olması kadar vatanseverliğin daha fazla bir şekilde darbe girişimini sonuçsuz bıraktı. Son derece anlamlı ibret vesikası niteliğinde belgelerle dolu olan bu kitapta o gece yüce milletimize karşı oynanan kanlı oyun en detaylı bir şekilde anlatılmakta, resimlerle dile getirilmekte. Yüce mevlam kahraman milletimize böyle kötü günler bir daha göstermez. Döküman niteliğindeki bu kitapçığın hazırlanmasında emeği geçen merkezi ve taşrasında çalışanları kutluyorum”

 

“BU BİR BELGE”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da 15 Temmuz tarihinden itibaren gelişmeleri yakından takip ettiklerini, askeriyeyi temsil etmeyen bir grup hainin vatandaşlara silahlarını çevirdiğini anlatarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından halkımız sokaklara dökülerek darbe girişimini önlemiştir. Tuttuğumuz nöbetlerin anlamı da darbeci düşünceye karşı bir daha darbe yapılmasın diyedir. Kitabın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum, bu bir belge. İnşallah bu belge önümüzdeki günlerde daha da detaylı hazırlanarak da sunulacağını düşünüyorum çünkü buradan birçok kahramanlık öyküleri var” dedi.

 

“TARİH NİTELİĞİNDE BİR KİTAP”

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Anadolu Ajansı’nın darbe girişiminin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen halkın olayları daha iyi idrak edebileceği tarih niteliğinde bir kitabı hazırladığını anlattı.

 

AA EREĞLİ MUHABİRİNE TEŞEKKÜR

Kaymakam Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, AA’nın Ereğli Muhabiri Mustafa Kemal Bektaş’a teşekkür ettiler. Demokrasi nöbeti programında Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenler için dualar okundu.

 



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)