Kdz.Ereğli Belediyesi ile Erdemir arasında olumlu gelişmelerin olacağını müjdeleyen Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Biz artık emekliliği gelmiş geçmiş kaymakamlarız. Bize yakışan bu ilçenin geleceğine hizmet edecek yardımlarda, taleplerde bulunmak benim görevim. Eğer bu hak verilmiyorsa da savunmak benim de görevimim. Kaymakamlık makamının haklarını savunmak zorundayım. 176 Bin nüfusu savunmak zorundayım, vebal bu" dedi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediyesi ile Erdemir arasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentin kaymakamı olduğunu ve 176 bin nüfusunun hakkını savunmanın vebalini üzerinde taşıdığını anlatan Çorumluoğlu, Erdemir ve Ereğli Belediyesi arasında olumlu gelişmelerin olacağı mesajını verdi. Çorumluoğlu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MASA ETRAFINDA OTURARAK ÇÖZMEMİZ GEREKİR"

"Ben mizaç olarak aynı amaca kilitlenmiş ve kalbimizin beraber çarptığı bir idareyi özlüyorum. Ereğli'de bunun başarılı olacağını düşünüyorum. Şüphesiz ki Erdemir'in yaptığı yanlışlar olabilir, belediyemizin de haklı talepleri olabilir. Bunları aynı masa etrafında oturarak bizim çözmemiz gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingde, 'Erdemir yüzünü Ereğli'ye dönmeli' cümlesi var. Bunun üzerine laf söyleyecek bir durumumuz yok.

"ŞÜPHESİZ TALEPLERİMİZ OLACAKTIR"

Ben kendi adıma konuşuyorum, Erdemir ile Genel Müdürümüz de toplantıdaydı. Paydaşlarla diyaloglarına baktım, olumlu gelişmelerin olduğunu ziyadesi ile görüyorum. Yapılan son görüşmelerde de kısa zaman içerisinde güzel açıklamaların olacağını düşünüyorum. Burada hakkımızın aranması konusunda özellikle Erdemir'in şehre ve şehrin insanına yüzünü dönmesi noktasında bizim de taleplerimiz şüphesiz ki olacaktır. O taraf bu taraf değil.

"KENDİ DOĞRU GÖRDÜĞÜMÜ SAVUNDUM"

Ben hayatımda omurgalı bir şekilde doğru ne ise onu savundum. Erdemir, belediye, kaymakamlık, siyasi parti, muhalefet partisi, o bu partisi savunmadım. Kendi doğru gördüğümü savundum. Biz artık emekliliği gelmiş geçmiş kaymakamlarız. Bize yakışan bu ilçenin geleceğine hizmet edecek yardımlarda, taleplerde bulunmak benim görevim. Eğer bu hak verilmiyorsa da savunmak benim de görevimim. Kaymakamlık makamının haklarını savunmak zorundayım. 176 Bin nüfusu savunmak zorundayım, vebal bu. Erdemir ve belediye ile ilgili olumlu gelişmeler olacak."

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)