TGC Kurullarına seçilen üyeler 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıda TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Gazetecilik açısından yine çok zor bir dönem bizi bekliyor. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilerin haklarının korunması amacıyla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin en yaygın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 21-22 Nisan’da yapılan 45. Olağan Genel Kurulu’nda seçimle göreve gelen Yönetim, Denetim, Balotaj ve Onur Kurulu’nun asıl ve yedek üyeleri Beyoğlu'nda Litera Restoran'da bir araya geldi. Kurullardaki 46 ismin katılımıyla gerçekleşen yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu’nun listesinde yer alan gazetecilere teşekkür etti. Başkan Olcayto, şunları söyledi:

“Gazetecilik açısından yine bizi çok zor bir dönem bekliyor. Hala tutuklu gazeteci meslektaşlarımız var. Halkın haber alma hakkı, yayın yasakları, akreditasyon, oto sansür ve sansürle engelleniyor. Gazeteciler işsiz bırakılıyor. Meslektaşlarımız işten atılma tehdidi altında mesleklerini yapmaya çalışıyor. Biz bu dönemde de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için çalışacağız. Gazetecilerin hakları için mücadele edeceğiz. Cemiyetimizin asıl ve yedek tüm kurul üyeleriyle dayanışma içinde olacağız.”

KİMLER KATILDI?

TGC Kurullar yemeğine katılan isimler şöyle;
TGC 45 Genel Kurulu Divan Üyeleri; Altan Öymen, Selami Turgut Genç, Uğur Güç, Fatma Batukan Belge, Bilal Öztürk
Yönetim Kurulu; TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Genel Sekreter Yardımcıları Niyazi Dalyancı ve Ahmet Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan Yılmaz, Oğuz Güven, Celal Toprak
Denetim Kurulu; Engin Başçı, Ercüment Erkul, Arif Esen
Balotaj Kurulu; Muammer Tuncer, Nuray Özger, Azize Şenbülbül, Zafer Özcan, Haşmet Levent Yavuz, Mustafa Bakacak
Onur Kurulu; Doğan Hızlan, Rahmi Turan, Ergin Konuksever, Esat Yılmaer ve Engin Köklüçınar.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Pınar Aktaş, Semiha Öztürk Pişirici, Yalçın Türk, Zeki Efe, Garbis Özatay, Hüseyin Başusta, Ziyneti Kocabıyık, Ümran Avcı
Denetim Kurulu Yedek Üyeler; Ayşegül Aydoğan Atakan,
Balotaj Kurulu Yedek Üyeler; Serpil Özkaynak, Faik Uyanık, Yonca Sevim, Uğur Gürtunca, Ali Kılıç, Mehmet Emin Köpüklü,
Onur Kurulu Yedek Üyeler; Nevin Akkaya, Reha Erus, Ali Hıdır Er,