Kdz.Ereğli’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya dokuzuncu gününde de devam ediyor.

 

Ereğli Belediyesi'nin organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi Türk bayrakları ile donatılan meydandan darbe girişimine tepki gösterdi.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, daire müdürleri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve yönetim kurulu, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlara darbe girişiminden bugüne kadar Kdz.Ereğli’deki etkinliklere ilişkin sinevizyon gösterisi izletildi.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

 

“HERŞEY GAYET İYİ GİDİYORDU”

“Vatandaşlarımız gerçekten güzel yurdumuzun her bölgesinde olduğu gibi burada da demokrasiye sonuna kadar sahip çıktınız, sizleri kutluyorum. Durup dururken hain bir çetenin kalkışmasına sahne oldu bu güzel vatanımız. Öyle kalkışmayı gerekli kılacak, meşru kılacak ne ekonomik kriz vardı, ne başka bir şey vardı her şey gayet iyi gidiyordu.

 

“BİR TAKIM MİHRAKLAR…”

Ülkemiz büyük bir kalkınma hamlesinin içindeydi ama bu güzelliğe, bu ilerlemeye ve gelişmeye tahammülü olmayan ezelden beri bizim düşmanımız olan ve bizlerin hiçbir zaman ilerlemesini istemeyen bir takım mihraklar bu çeteyi harekete geçirerek maalesef 15 Temmuz gecesi bizleri büyük bir hayal kırıklığını yaşatacak olaylar meydana geldi. Allah'a şükürler olsun ki halkımız Cumhurbaşkanımızın işarı ve hükümetimizin yol göstermesi ve telkinleriyle demokrasisine sahip çıktı. Devletine, hükümetine, bayrağına, vatanına sahip çıktı.

 

“SAHİP ÇIKMA NÖBETİNE DAVET EDİYORUM”

Herhangi bir siyasi fikir, parti ayrımı, bir ideoloji gütmeden demokrasimiz, vatanımız, bayrağımız, devletimiz için bütün Ereğlili vatandaşlarımın buraya gelmesini bekliyorum. Bugün benim bu sözlerim her partiye mensup insanadır, benim bu sözlerim her gruptan insanadır. O itibarla bütün vatandaşlarımı ben bu demokrasi şölenine, demokrasiye sahip çıkma nöbetine davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bize ne zaman yeter artık gelmeyin, işlerinize güçlerinize bakın diyene kadar biz bu görevimizi sonuna kadar yapacağız. 15 Temmuz gecesini insan hatırlamak istemiyor ama o geceyi unutmamak da gerekir”

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“HAKİMİYET MİLLETİNDİR DEDİNİZ”

“Sizler, ‘hakimiyet milletindir’ dediniz. Sizler tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet dediniz ve burada sabahlara kadar nöbet tuttunuz. Sizleri kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum. Biliyorsunuz bir darbe girişimi, hain bir saldırı yaşadık. Fakat benim Türkçem bu hain saldırının eş anlamına gelen cümlelerini bulacak kadar değil. İnanın tarif edemiyorum, bulamıyorum.

 

“SİLAHLI KUVVETLERİMİZ GÖZBEBEĞİMİZDİR”

Bu hain çete silahlı kuvvetlerimizi temsil etmemektedir. Silahlı Kuvvetlerimiz bizim göz bebeğimizdir ve göz bebeğimiz olarak da kalacaktır. Bunun ışıklarını da görmeye başladık. Ama bu arada polisimize, demokrasi bekçilerimizin yanında olan halkımızla yan yana, kol kola, omuz omuza mücadele eden polisimize ayrı bir sayfa açıyoruz. Onlar tarihte altın harflerle yerini alacaklar.

 

CEP TELEFONU VURGUSU

Biz bazen çocuklarımıza, gençlerimize diyoruz ki; ‘gençler cep telefonları ile fazla vakit geçirmeyin’, ancak o gün 15 Temmuz günü hayatımızı cep telefonu değiştirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cep telefonuyla halkı sokaklara davet etti ve sizlerden de Allah razı olsun sokaklara çıktınız darbe girişimini başarısız kıldınız. Demek ki; halka rağmen hiçbir şey olmaz”

Okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan duanın ardından vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.



Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından, 'Demokrasi Nöbeti Anı Defteri' Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Başkan Uysal tarafından yazıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)