Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi takımlarından Ereğli Belediyespor’un olağan genel kurul yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleşen olağan genel kurula Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcıları, kurum çalışanları ve kongre üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

 

“ANLAYIŞTA DEĞİŞİKLİKLER OLDU”

Yapılan olağan genel kurul toplantısında, Ereğli Belediyespor Kulübü Başkanlığına yeniden Hüseyin Uysal seçildi. Uysal yaptığı teşekkür konuşmasında, AK Parti yönetiminin Ereğli Belediyesi’nde gelmesi ile belediyecilik anlayışı gibi spor anlayışında da değişiklikler olduğunu söyledi. Engellilere yönelik yeni atılımlar yapıldığını belirten Uysal konuya ilişkin yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“CEZA ALDILAR, SAHA KAPANDI”

“Engelli kardeşlerimize biz toplumun ayrıcalıklı grubu olarak görüyoruz bunu da oturarak engelli voleybol takımı kurduk, gerçekten ulusal değil uluslararası ses getirdi. Futbol takımımıza ayrı bir parantez açmak istiyorum. İzlediğiniz gibi arkadaşlarımızın başına kırmızı kartlar, ceza aldılar, sahası kapandı. Dışarıda oynadıkları halde çok büyük bir mücadele ligi verdiler ve BAL liginde kalmayı başardılar. Bizim getirmek istediğimiz karakter bu her zaman da söylediğimiz gibi sporun ahlaklı olması gerekir. Kulübümüz son derece disiplinli, düzenli, hesap verebilir şekilde. Arkadaşlarımız çok çalışıyorlar zamanla bu çalışmalar takımın karakterine de ruhuna da oturacaktır.

 

MUTLU OLUNACAK BİR TAKIM HEDEFİ

Ereğli halkının mutlu olacağı bir takım doğacak. Tüm spor dalları kıymetli fakat futbolun seyircisi biraz daha fanatik biraz daha fazla. Biz de bu yüzden harcamaların büyük bir çoğunu futbol takımına gitmekte. Halkımız da bunu istiyor. İnşallah ileriki dönemlerde tenis kulübümüzü de kurmak istiyoruz. Ereğli’de yaşamış Ereğli’de ailesi olan çocuklarımızı Karadeniz Ereğli’ye gelmesi için mücadele edeceğiz, bu kardeşlerimizin burada oynamalarını istiyoruz. Dikkat ederseniz çok paralar harcayan kulüpler inanın çok başarılı görünmüyorlar, sonuçları güzel olmuyor. Bizim takımın başarısı, takımımızda oynayan oyuncuların çoğunluğu buranın çocukları olması.

 

“EREĞLİ BENİM İÇİN BASAMAK DESİN”

Kendi çocuklarımız ile yola çıkacağız. 2 İsteğim var birincisi bizim buranın çocukları olsun, transfere fazla para harcamayız, dışarıdan bir oyuncuyu burada yaşatmak kolay değil ama ihtiyaç olursa da alırız. İkincisi de gençleşelim, ne var ise gençlerde var. Çocuk sahaya çıkarken ben buraya geldiğimde burası benim için bir basamak desin, ben 2, 3 ve 1. Ligde futbol oynamak istiyorum diyerek yeteneklerini göndersin. 30 Yaşını geçmiş oyuncu artık belediyede çalışayım diye gelebilir, bunun da istisnası olabilir”

 

YENİ YÖNETİM

Tek liste ile gidilen genel kurulda yönetime Hüseyin Uysal, Ayhan Atay, Deniz Koca, Alptekin Dursun, Hüseyin Ağlar, Olcay Ural, Yusuf Zobar, Tayfun Özcan, Ufuk Çakmakoğlu, İlhan Yazıcıoğlu, İsmail Aydın, Erkan Öztürk, Hasan Hüseyin Sağlam seçildi. Geçtiğimiz dönemde kulübe maddi manevi katkı sağlayan Gökmen Baydan, İhsan Yazıcıoğlu gibi isimlere ise yeni yönetimde yer verilmedi.



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)