Okul bahçesinde kokteyl ile başlayan mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sürdü. İlçeye ilk kez tersane, boru profil, çimento fabrikaları ve özel liman kazandırdığını en büyük eserinin ise 1997 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan Hatice Erdem Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu belirten Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, okuldan yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte 718 öğrencinin mezun olduğunu söylediği konuşması şu şekilde:

 

TEMELİ DEMİREL TARAFINDAN ATILDI

“Yapımını üstlendiğim isim olarak da merhum annemin adını verdiğim okulumuzun temeli 1997 yılında Cumhurbaşkanımız Süleyman Demiral tarafından atılmış, bugüne kadar 650 öğrenci denizcilik camiasına kazandırılmış olup bugün mezun olan pırıl pırıl 68 öğrenci ile toplam 718 mezun vermiş olacaktır. Kurulduğu zaman okulda 3 sınıf var iken şimdi 12 derslik gemi inşa atölyesi ile dahil 3 atölye, gemi yönetim simülatörü, gemi makine simülatörü, yangın eğitim merkezi, matafora sistemi olan mesleki alanda okul türünde en fazla tercih edilen 50’ye yakın denizcilik lisesinde ise ilk 10 arasında olma başarısını gösteren bir okul haline gelmiştir.

 

İLÇEYE İLKLERİ KAZANDIRDI

Kdz.Ereğli’ye ilk tersaneyi, ilk boru probil fabrikasını, ilk çimento fabrikasını ve ilk özel limanını kazandırdım ama Hatice Erdem Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ayrıcalıkların en başında gelmektedir, bu okulun gönlümdeki yeri apayrıdır. Bir iş adamı olarak yapmış olduğum en değerli işin denizcilik camiasına ve ülkemize bu güzide okulu kazandırmak oldu.

 

MEZUNLARA BURS SÜRPRİZİ

Mezun olan öğrencilerimiz Piri Reis Üniversitesine devam etmek isterseniz, mesleki okul olduğu için asgari puan ile Piri Reis’e girebilirsiniz. Biz okulun masrafının yüzde 50’sini burs olarak veririz. Deniz Ticaret Odası olarak bütün kazancımızın yüzde 50’sini eğitime harcıyoruz, her 100 liranın 50 lirası eğitime gider. Çünkü bu ülke eğer kalkınacak ve kurtulacak ise bunu iki şeyle yapabilirsiniz bir öğretmenleri ile bir de eğitimi ile.

 

“EN BÜYÜK GÜNAH BİLGİ SAKLAMAK”

Ben biraz radikal bir insanımdır, dünyadaki en büyük günahın bilgi saklamak olduğuna inanırım. Dinimizin dünyadaki yayıcısı Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in bir sözünü söylemek isterim, ‘Bana 1 harf kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyor. Cumhuriyeti bize devir eden Atatürk’ün öğretmenler için söyledikleri var, ‘milleti kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ bir de, ‘Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir’ sözleridir. Başta engin bilgi ve tecrübelerini paylaşan nitelikli denizciler yetiştiren öğretmenlerimize, eğitim sektörünü her yönüyle destekleyen kamu kurum ve kuruluşlarımıza en önemlisi bu pırıl pırıl evlatları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum”

 

OKUL BİRİNCİSİ ALİ HASÇELİK OLDU

Okul birincisi olan Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik’in oğlu Ali Hasçelik’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, ikinciye İrfan Erdem, üçüncüye de Ereğli Liman Başkan Vekili Tuncay Çelebi tarafından plaket verildi.

 

67 ERKEK ARASINDA BİR KIZ ÖĞRENCİ

Dönemi 67 erkek öğrenci arasında başarıyla tamamlayan Merve Açar ile gurur duyduğunu belirten Erdem, “Kendisi kaptanlığa ilk adımı attı, ben Merve gibi kızlarımıza güveniyorum” sözleri ile Açar ise, “Çok mutluyum. Arkadaşlarımın hepsi kardeşim gibi, hiç ayrım yapmadan destek verdiler. Denizciliği seçtiğim için memnunum, kaptan adayıyım inşallah kaptan olacağım, denizciliğe devam edeceğim” sözleri ile konuştu.

Daha sonra öğrencilere diplomaları öğretmenleri tarafından verildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)