Karadeniz Ereğli ile Ormanlı beldesi arasındaki karayolunun Sinitli Mahallesi mevkisindeki heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanıyor.



İlçede etkili sağanağın ardından Ereğli-Ormanlı karayolunun Sinitli mevkisinde heyelan meydana geldi. 

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, heyelan yaşanan bölgede incelemelerde bulundu.



Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, yağışların ardından Sinitli Mahallesi'ndeki ana yol güzergahının bir bölümünde yaşanan toprak kayması sonucu ulaşımın güçlükle yapıldığını belirterek, "Yol güzergahı tek şeritten çalışıyor bunun yanı sıra bu bölgede zaman zaman toprak kaymaları da yaşanıyor. Yaptığımız ilk incelemenin ardından durumu İlçe Kaymakamlığımız ve Karayolları Bölge Müdürlüğüne bildirdik. Kaymakamımız durumu anlatmamızın hemen ardından gelerek heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Girişimler kısa sürede de başlatıldı. İlçe Kaymakamımıza Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerine hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.


-Ereğli-Kandilli karayolu

Öte yandan Ereğli ilçesi ile Kandilli beldesi arasındaki karayolunun Köseağzı mevkisinde de akşam saatlerinde heyelan oldu. Toprak ve taş yığınlarının düştüğü yol güzergahı Ereğli Belediyesi ekiplerinin çalışmasının ardından ulaşıma açıldı. 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)