Gümeli Beldesi her gecen yıl büyüyen ve gelişen bir Belde olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Saydam, “Gecen yıl Ramazan ayında ilkini düzenlediğimiz iftar programının bu yıl 2'incisini düzenliyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda iftar programını geleneksel hale getirerek halkımızla birlikte yapmak istiyoruz. Beldemiz özelikle doğa turizm'mi açısında çok önemli bir belde haline geldi.Beldemizde Bin ve Bin 600 yaşında Türkiye'nin en yaşlı porsuk ağaçları bulunmaktadır. Yeni keşfedilen bronz çağından 4 bin 112 yaşında Dünyanın 5'inci en yaşlı ağacı bulunmuştur. Bu Zonguldak ve Beldemiz için çok önemli bir olaydır. Gümeli doğasıyla ve yaşlı ağaçlarıyla tam bir doğa turizm cennetidir." diye konuştu.



CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, ise, Gümeli'ye gelmekten her zaman keyif aldığını belirterek, bu doğa harikası belde de  4 bin 112 yaşında Dünyanın en yaşlı ağacının bulunması gerçekten heyecan verici. Beldemiz doğa turizmi acısından Zonguldak'ın en önemli yerlerinden bir tanesidir." dedi.

İftar programına, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kandilli Belde Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.