Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) mahalli idareler seçimlerinde Ereğli Belediye Başkan adayı olan işadamı Mevlüt Özdemir, Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski binası ve arazisinin Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) devir edilmesinin ardından gelinen sürece ilişkin çarpıcı ifadelere yer verdi.
“Üniversiteye tahsis edilen eski devlet hastanesi binası ve arazisinde skandal gelişmeler kulağımıza gelmeye başladı” ifadelerini sosyal paylaşım adresinde yer veren Özdemir, 2014 yerel seçimlerinde de söz konusu alanın BEÜ’ye devir edilmesine yönelik yoğun kampanya gerçekleştirdiğini hatırlattı.


Devir edilen alana Kepez’deki fakültenin taşınmasının söz konusu olduğunu belirten Özdemir şu ifadelere yer verdi:

“2014 VE 2015 YILLARINDA AKP BELEDİYESİ BU KONUYU DEVRALDI, ALLAH İÇİN AZDA OLSA GAYRET GÖSTERDİLER,SAYIN ERCAN CANDAN BEY DE BU KONUDAKİ GİRİŞİMLERİ İLE 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNE BİR AY KALA BU ARAZİ BEU YA DEVREDİLDİ VE BU SÜREÇ ÜZERİNDEN KDZ EREĞLİ YOĞUN SİYASİ PROPAGANDA ARACI OLARAK KULLANILDI. LAFIMIZ YOK, HER ŞEY BURAYA KADAR GÜZEL. LAKİN ALDIĞIMIZ DUYUMLAR, BURAYA YENİ FAKULTELERİN GELMESİ DEĞİL, YENİ BÖLÜMLERİN AÇILMASI HİÇ DEĞİL, BURAYA KEPEZ’DEKİ FAKULTENİN TAŞINMASI YÖNÜNDE KARAR ALINIYOR, HATTA ALINDI SAYILIR. HANİ KENTİMİZE EN AZ 5000 YENİ ÖĞRENCİ GELECEKTİ, HANİ YENİ FAKÜLTELER AÇILACAKTI, NE OLDU O KADAR KOPARDIĞINIZ BAŞARDIK NARALARI? KDZ EREĞLİ’DEKİ CHP, MHP, SAADET PARTİSİ, BBP. BU KONUYU ALLAH RIZASI İÇİN ARAŞTIRIN KAMUOYU İLE PAYLAŞIN. TSO, ESNAF KEFALET KOOP, MUSİAD, ERİD, BAKKALR ODASI, SESSİZ KALMAYIN. KDZ EREĞLİ’DE STK’LAR BU İHANETE SESSİZ KALMAYIN. KDZ EREĞLİDEKİ BASIN, BASIN KURULUŞLARI NEDEN SESSİZ KALIYORSUNUZ, BEN DUYUYORUM SİZ DUYMUYORMUSUZ, BÜYÜYEMEYEN EREĞLİ KİMSEYİ DOYURMAZ. KDZ EREĞLİ HALKI, ŞEHRİN 5 KM DIŞINA HASTANE YAPILDI, TRAFİK DESEN TAM BİR MUAMMA, BARİ ESKİ YERİ YENİ FAKULTELER OLACAK EREĞLİ KAZANACAK DİYEN BEN GİBİLER, BU BECERİKSİZLİĞE BİR DUR DEYİN... BAŞKA EREĞLİ YOK”

 

(Haber Merkezi)