Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde 2016 yılına maden ocağında işçiler ile girdi.

 

BİLGİ ALDILAR

TTK Kozlu Müessese girişinde Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demir, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti Alaplı Siyasi İşler Başkanı Yılmaz Can, Amelebirliği Başkanı Osman Balamir başta olmak üzere çok sayıda bürokrat, siyasi, işadamı karşıladı. Bakanlar Albayrak ve Soylu daha sonra kurum yetkililerinden bilgi aldı.

EMEK VE İŞGÜCÜNÜN MERKEZİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak gazetecilere yaptığı açıklamasında elverişsiz hava şartlarına rağmen yeni yıla emek ve işgücünün merkezi olan Zonguldak'ta girmek istediklerini belirterek şunları söyledi: "Hava muhalefetine rağmen söz vermiştik Zonguldak'a. Hava muhalefetine rağmen geldik. Emek, iş gücü Zonguldak'ta buranın merkezi, yeni yıla burada girelim aynı zamanda yerli kaynaklarımıza madenciliğe gerekli emniyeti verme konusunda vekillerimiz, başkanlarımız, valimiz ile birlikte aynı şekilde sağ olsun Süleyman Bey Bakanımız ile yeni yıla girelim dedik. Yeni yılın ülkemize milletimize özellikle son 2 yıldır çok zor sıkıntılı süreçlerden geçtik. Kardeşliğimize dirliğimize katkıda bulunacağı hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum"

 

"REFORM YILI OLACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu da, 2014 ve 2015 yılında Türkiye'nin demokrasi ve milli iradeyi doyasıya yaşadığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Şunu ifade etmek gerekir ki 2015 yılında da 2014 yılında da Türkiye demokrasiyi milli iradeyi seçimlerde doyasıya yaşadık. 2015 yılında 1 Kasım'dan sonra 2019 yılına kadar milletimizin de hükümetimizi de aslında her ikimizin de hedefi Türkiye'nin arzu ettiği hem büyümeyi hem gelişmeyi hem istihdamı hem Türkiye'nin dünyadaki gelişmiş ülkelerle rekabetini sağlayabilecek o atılımı sıçramayı yakalayabilmesidir. Bizim için 2016 hem reformların yılı olacaktır 2016 aynı zamanda huzurun ve istikrarın yılı olacaktır.

 

"2016 YILI ÖNEMLİ"

2016 yılı 2023, 53 ve 71 hedeflerimiz için en önemli yıldır. Biz de inşallah bu yıl da 64. hükümetin üyeleri olarak elimizden geleni milletimizin bizden beklediklerini yerine getirmek için büyük bir gayret ortaya koyacağız. Bugün de Enerji Bakanımız ile birlikte yeni yıla Türkiye'den Türkiye'ye buradan emeğin başkentinden Zonguldak'tan hep birlikte bir mesaj verelim istedik. Aziz milletimiz bilsin ki bu ülkede 1 Kasım'da Türkiye'nin yönetimini emanet ettikleri evlatları hem sıdkı sadakat ile hem de büyük bir gayret ve samimiyet ile kendilerine bırakılan emaneti en iyi şekilde temsil etmeye çalışarak gayret göstererek hem de milletin bu büyük emanetini yarınlara götürmeye hep birlikte gayret içerisindeler. İnşallah Zonguldak bizim memleketimizin ülkemizin emek açısından da coğrafya açısından da mutana yeridir.

 

ZONGULDAK'A MÜJDELER

İnanıyoruz ki bugün burada kıymetli Enerji Bakanımız ile inşallah 2016 yılında gerek kendi alanında gerek kendi sektöründe vereceği güzel müjdelerle Zonguldak'ta da güzel gelişmelere vesile olacak adımlar atılacaktır. Dün hep beraber asgari ücreti açıkladık. Takdir ederseniz ki ondan önce de emekliler ilgili her ay 100 TL yıllık da 1200 TL katkı yapacağız dedik. Tek tek 1 Kasım seçimlerinden önce vermiş olduğumuz taahhütleri yerine getiriyoruz. Buraya gelirken Başbakanımız ile yaptığımız bir toplantı neticesinde geldik hem selamlarını iletiyoruz yeni yıl dileklerini iletiyoruz ve inşallah da yeni yılda hep birlikte bu temennilerimize ulaşırız.

 

"2016 YILINDA SON BULSUN"

Allah milletimizin memleketimizin tüm insanlığın yardımcısı olsun. Özelikle dünyanın her noktasında maalesef sıkıntı ile karşı karşıya kalan insanlarımıza hem huzurlu hem barışı hem de bu sorunlardan kurtulmasını dileklerini 2016 yılında cenabı Allah tarafından kabul edilmesini ve şunu da ifade etmek istiyorum Suriye'de etrafımızdaki coğrafyada yaşanan bütün bu insanlık dışı olayların 2016 yılında son bulmasını temenni ediyorum"

 

(Haber-Fotoğraflar: Mustafa Kemal Bektaş)