Karadeniz Ereğli’de 20 işçinin demir çelik sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye’nin önemli fabrikaları arasında yer alan Tat Metal’den çıkarılma iddialarının ardından Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi tarafından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarındaki (ERDEMİR) işçilerin katılımı ile tepki gösterilmişti.

Tat Metal Yönetim Kurulu Akın Tatoğlu, son günlerde şirketlerini ilgilendiren ve Anayasal bir hak olan sendikal faaliyetleri saygı ile karşıladıklarını hatırlattı, önemli mesajlar verdi.

Tatoğlu, sektörün öncü firmalarından biri olan Tat Metal’in bugüne kadar çalışanları ile aile ortamında huzur ve barış içinde çalışma yürüttüklerini, yürütmeye de devam edeceklerini belirttiği yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sendikal örgütlenme bir Anayasal hak olup bu hak özgür iradelerin serbestçe kullanılmasıyla anlam kazanacağı bir gerçektir. Çalışanlarımızın sendikal örgütlenme konusunda hiçbir kişi, kurum v.s. yerlerden iradelerini farklı yönlerde kullandırmaya çalıştırılması kabul edilemez. Sendikal örgütlenme çalışmaları çerçevesinde çalışanlarımıza baskı sonucu doğuracak tüm eylemler iş barışını ve huzuru bozacak olup bunun sonucunda özellikle ekonomik krizin kendisini iyice hissettirdiği bu günlerde başta çalışanlarımız olmak üzere firmamız ve her şeyden önemlisi ülke ekonomisi büyük zararlar görebilecektir. Tek istediğimiz her talebin yasal mevzuat çerçevesinde dile getirilmesi ve yürütülmesidir. Yasal çerçeve dışındaki gelişmeler hiçbir şekilde tasvip edilemez. Bu vesile ile sendikal örgütlenme hareketinin yasal çerçevede yürütülmesini, kamuoyunu baskı altına alacak şekilde gerçek dışı açıklamalardan uzak durulmasını güzel ilçemiz Kdz.Ereğlisi’ne ve ülke ekonomisine ciddi bir katma değer yaratan firmamızı yıpratma amaçlı iş barışını ve huzurunu bozacak açıklamaları, eylemleri kabul etmediğimizi ve itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz”