Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi, ESSEN Başkonsolosluğu görevine atanan Mustafa Kemal Basa'yı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Dernek Yöneticileri Mehmet Kuzucu, Ayhan Gidici ve İlyas Evedik, 2011 yılından bu yana Essen Başkonsolosluğu görevini yürüten Şule Özkaya'nın görev süresinin dolmasının ardından görevi getirilen Mustafa Kemal Basa'yı ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden, Avrupa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin çalışmalarından ötürü kutlayan Mustafa Kemal Basa, "Sivil Toplum Kuruluşları son derece önemlidir. Gençlerimiz bizim Almanya'daki geleceğimizdir. Onlara sahip çıkmalı ve geç kalmadan gençlerimizi meslek sahibi olmaları için çaba göstermeliyiz" dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzucu da, Essen Konsolosluğu ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği koordinesiyle gençlere meslek eğitimi almaları konusunda ortak bir organizasyon yapabileceğini belirterek, "Her türlü desteği ve işbirliğine hazırız" sözleri ile konuştu.

Başkan Yardımcısı Kuzucu, Genel Sekreter Gidici ve Görevili İlyas Evedik, Başkonsolos Basa'ya çeşitli hediyeler verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)