Demirtaş: Kimsenin şüphesi olmasın Ereğli’de Erdemir işçisinin her zaman yanındayız. Zonguldak’ta birinci parti çıkacağız ülkede de iktidar olacağız. Erdemir işçisinin Ankara’da bir kapısı olacağım. Buna söz veriyorum, sizlerin hangi sorunu olursa olsun o sorunları çözmek için elimden gelen gayreti yerine getireceğim.

 

Odabaş: 1 Mayıs’da destek verdiniz teşekkür ediyoruz. Bir hareket olup yanımızda olduğunuzda sizlerle yürümekten zevk aldık. Sizi bizim aramızda bölgenin insanı olarak görmekten mutluluk duyduk. İşte bunları hatırlamak önemlidir, işte o zamanlarda oralarda olmak önemlidir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili adayı Avukat Ünal Demirtaş beraberinde CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe yöneticilerinin yanı sıra bazı eski ilçe başkanları, Ereğli Belediye Meclisi’nin bazı CHP’li üyeleri ile Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanlığını ziyaret gerçekleştirdi. Şube girişinde kalabalık işçi topluluğu tarafından karşılanan Demirtaş gösterilen yakın ilgiye de teşekkür etti.


 

“KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Türk Metal Sendikası’nın 180 bin üyesi ile ülkenin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu ifade eden Demirtaş, “Bu güç ve varlığı aynı zamanda tüm çalışanlara da moral veren bir yapıya sahiptir. Özellikle Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak şu dönemde çok önemli çalışmalar yaptı Türkiye’de kıdem tazminatı ile ilgili, ‘kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir, kıdem tazminatımıza dokundurtmayız’ şeklinde. Şuanki iktidarın özellikle işçilerin haklarını birer birer geri aldığı bir dönemde önemli bir sözdür. Sendikanın kıdem tazminatına sahiplenmesi çalışanlara da moral verdi. Bu çalışmalarından ötürü Pevrul Kavlak’a teşekkür ediyorum” dedi.



“1 MAYIS’I BİRLİKTE ALANLARDA KUTLADIK”

Türk-İş’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Zonguldak’ta kutlama kararı aldığını, emeğin başkentinde bu coşkuyu sendikalar ile birlikte yaşadıklarını hatırlatan Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: “1 Mayıs işçi bayramını da Türk Metal Sendikası’na üye işçilerimiz ve yöneticileri ile kutladık. Orada da Genel Başkan ile görüşmüştük, işçilerin haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceklerini belirtmişti. Ereğli’ye baktığımızda yaklaşık 5 bin üyesi ile Ereğli’nin en güçlü sivil toplum örgütü. Aynı zamanda çalışanlarımıza elde ettiği kazanımlarla moral veren bir yapısı var”

 

“SİZE SÖZ VERİYORUM”

İşçi sınıfının geldiği noktada önemli sorunlar ile karşı karşıya kaldığını, partisinin işçinin ve emekçinin her zaman yanında olduğuna dikkati çeken Demirtaş, “Kimsenin şüphesi olmasın Ereğli’de Erdemir işçisinin her zaman yanındayız. Zonguldak’ta birinci parti çıkacağız ülkede de iktidar olacağız. Erdemir işçisinin Ankara’da bir kapısı olacağım. Buna söz veriyorum, sizlerin hangi sorunu olursa olsun o sorunları çözmek için elimden gelen gayreti yerine getireceğim” ifadelerine yer verdi.

 

“ANKARA’DA KAPI İSTİYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sendika Şube Başkanı Odabaş, kendilerini ziyarete gelen siyasilere de, ‘Ankara da bir kapımız olmasını istiyoruz, istediğimiz zaman ulaşabileceğimiz’ lafını söylediklerini belirterek, “Sizlerle daha önce de oturup kalkmıştık, bir samimiyetimiz var, inşallah bu samimiyeti daha da perçinleyerek yürütmek isteriz. Bizim Ereğli’nin Ankara’da dara düştüğümüzde yanımızda olacak hal hatırımızı soracak birine ihtiyacımız var. İletişim eksikliği olan Ereğli’de iletişim eksikliğinin ortadan kaldırarak dosthane yol arkadaşlığı, emeğin yanındayım diyorsunuz teşekküre diyoruz.

 

“YOL ARKADAŞLIĞI YAPACAĞIZ”

1 Mayıs’da destek verdiniz teşekkür ediyoruz. Bir hareket olup yanımızda olduğunuzda sizlerle yürümekten zevk aldık. Sizi bizim aramızda bölgenin insanı olarak görmekten mutluluk duyduk. İşte bunları hatırlamak önemlidir, işte o zamanlarda oralarda olmak önemlidir. Güzel bir etkinlik oldu. 7 Haziran geliyor, hele hele çalışma hayatı ile ilgili kötü bir süreçlere giriyoruz. Bundan sonraki süreçte de bölgemiz için güzel şeylerin altına imza atacak yol arkadaşlığı yapmaktan da mutluluk duyacağız”

 

EV SAHİPLİĞİNE TEŞEKKÜR

Toplantının basına kapalı bölümünde ise ülke ve yerel gündeme ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Sendika Şube Yöneticileri, İşyeri Temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda işçinin katıldığı ziyaretin ardından sıcak ev sahipliğinden ötürü Demirtaş, teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)