‘İyilik Sofrası’ yeraltında kuruldu

 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganıyla yurt genelinde ve dış merkezlerde bir takım programlar icra edilirken, 81 ilde “İyilik Sofraları” kurularak, halk nezdinde farkındalık oluşturuluyor.

Bu anlamda Zonguldak Müftülüğü de “İyilik Sofrası”nı, emeğin merkezi olan maden ocağında kurarak, madencilerle aynı sofrayı ve aynı lokmayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde kurulan “İyilik Sofrası”na; Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Daire Başkanı Recep Sönmez, Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk, Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu ve Kozlu Müftüsü Metin Aykut katıldı. TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu tarafından karşılanan heyet, özel maden elbiseleriri giymesinden sonra yerin yaklaşık 400 metre altında kurulan “İyilik Sofrası”na geçti. İftar için okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Daire Başkanı Recep Sönmez’in yaptığı iftar duasının ardından ekmeği paylaşmanın, sofrayı paylaşmanın verdiği mutluluk maden ocağını sardı.

Heyet, kendilerine bu fırsatı verdiği için müessese yöneticilerine teşekkür ederken, maden çalışanlarına da kolaylıklar dileyerek ocaktan ayrıldı.