Kızılay Zonguldak Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret etti.

Dr. Alan, Kızılay Kan Merkezi olarak, hastaların kan ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiklerini özellikle yaz aylarında açığın daha da arttığını vurguladı.

Kurum olarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında kan verme kampanyaları düzenlediklerini söyleyen Alan şunları söyledi.  “Daha önceki sendika yönetimini ziyaret etmiş ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan işçilerimizi kapsayacak kampanyamıza destek istemiştik.

TTK Genel Müdürümüz ile de konuyu görüşmüştük. Ama yeteri düzeyde verim alamadık.

Ben yeni yönetimi kutlarken, sizlerden bu konuda destek bekliyorum. Özellikle şu yaz aylarında ihtiyacı karşılamamız mümkün olmuyor ve hastalarımızın tedavisi gecikiyor ve yaşamı risk altına giriyor. Sizler Genel Müdürümüz ve Müessese müdürlerimizle irtibat sağlar ve yine o bölgelerdeki arkadaşlardan yardımları konusunda ricacı olursanız eminim bu konulara oldukça duyarlı olan maden işçisi ilgi gösterecektir.”

GMİS Genel Başkanı Demirci, “ ’bir damla kan bir can demektir’ sözünde olduğu gibi kan vermek manevi yönü de oldukça yüksek olan bir olaydır. Çünkü, tedavisi için bir damla kana muhtaç olan hastalarımızın, verilen kanlarla tekrar sağlıklarına kavuşması gibi ulvi bir şey olamaz. O duygu çok kutsal bir duygudur. Bizler sendikamız ve maden işçileri olarak zaten dünyanın en zor mesleğini yapan madenciler olarak her zaman duyarlı olduk. Bundan sonra da daha fazla katkı sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.