Karadeniz Ereğli-Kandilli Beldesi arasındaki karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Kentte etkili olan sağanağın ardından Ereğli-Kandilli karayolunun Köseağzı ve Keşkek mevkilerinden geçen iki ayrı yol güzergahlarında heyelan meydana geldi. Toprak ve kaya parçalarının döküldüğü yol güzergahlarında asfalt çöküntüleri de yaşandı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş, ilgili birim amirleri ve Balı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yılmaz ile Köseağzı mevkisinden geçen yol güzergahında incelemelerde bulundu.

Uysal, yaptığı açıklamasında, Kandilli Beldesi'ne giden iki ayrı yol üzerinde yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapatıldığını belirterek, "Ekiplerimiz çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Muhtemelen hafta sonu yapılacak çalışmaların ardından Pazartesi günü ulaşıma Köseağzından geçen yol güzergahını açmak hedefindeyiz" dedi.

Keşkek Köyü bağlantılı yolda yaşanan heyelanların ardından İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı iş makineleri çalışma başlattı. Özel İdare Ereğli İlçe Şantiye Şefi Kaan Güçer ve Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın tarafından görevlendirilen personel çalışmaları takip etti. Beldeye ulaşım Ereğli-Zonguldak karayolu Gökçeler mevkisinden sağlanabiliyor.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)