Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Ereğli İlçe Örgütü Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, AK Parti’nin iki seçim arasındaki süreçte, şiddet ve terör sarmalıyla toplumu korkuttuğunu, ekonomik verilerdeki kötü gidişin de bu durumla bütünleşmesiyle, 7 Haziran’da tercihini farklı partilere yapan semenlerin yeniden AKP’ye oy vermeye zorlandığını iddia etti.

 

"ÖZELEŞTİRİ YAPMALIYIZ"

Özellikle CHP’nin Zonguldak’ta yaşadığı oy kaybında parti örgütlerinin, yöneticilerin, adayların ve parti içindeki bazı kesimlerin yaptığı yanlışların belirleyici olduğu eleştirisini yapan Demirtaş şunları söyledi: “Zonguldak’ta tüm ilçe ve il yönetimlerimiz oluştuktan sonra, oylarımızdaki azalmanın ve istediğimiz oy oranını yakalayamayışımızın sebeplerini kendi içimizde değerlendirip, tartışmalıyız. Kapsamlı bir özeleştiri yapmalıyız.

 

"OLUMSUZ GELİŞMELER BEKLİYOR"

Türkiye eğer başka bir olağan üstü seçim yaşamazsa önümüzde 4 yıllık bir süre var. Bu süre içinde yeniden yapılanmalıyız. Ama yarın seçim olacakmış gibi de seçime hazır olmalıyız. Çünkü AKP seçimleri olağan üstü koşullarda kazandı. Ama Türkiye’yi yönetemiyor. Üzülerek söylemeliyim ki Türkiye’yi önümüzdeki dönemde olağan üstü olumsuz gelişmeler bekliyor. Demokrasisi ileri ülkelerde seçimlerden sonra ülkede rahatlama olur. Seçimin getirdiği gerginlik biter. Oysa ülkemize bakıyoruz. Seçim bitti. Ama gerginlik bitmedi. Tam tersine gerginlik tırmanarak devam ediyor.”

 

“ZONGULDAKTA HEDEFİMİZ YÜZDE 70 OLMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın içte ve dışta izlediği gerilim siyasetinin gerginliği daha da tırmandırdığını ve vatandaşı canından bezdirdiğini ileri süren Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kez daha ifade ediyorum. AKP Türkiye’yi bu yanlış politikalarla bir dört yıl daha yönetemez. Bu sebeplerle yarın seçim olacakmış gibi seçime hazır olmalıyız. Nasılsa seçimlere 4 yıl var deyip rehavete kapılmamalıyız. Onun için bu gün siz değerli delegelerimizin oylarıyla seçilecek olan ilçe yönetimlerimize büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Çok çalışarak ve aynı zamanda planlı ve sistemli çalışarak partimizi yapılacak ilk seçimlerde iktidara taşımayı hedeflemeliyiz. 1 Kasım seçimlerinde ülke genelinde aldığımız oy yaklaşık % 25, Zonguldak’ta ise %36. Hedefimiz ise ülke genelinde % 51, Zonguldak’ta / 70 olmalıdır. Yani ilk seçimde aldığımız oyun iki katını almayı hedeflemeliyiz. Bu hedeflere göre çalışmalıyız. Bu hedeflere göre sistemimizi oluşturmalıyız.”

 

İKİ ADAYA DA BAŞARILAR DİLEDİ

 Demirtaş konuşmasını, “Bu demokratik yarışı kazanan kim olursa olsun kazanan CHP olsun, Kazanan Ereğli olsun. Kazanan Türkiye olsun. Bu demokratik yarışta var olan tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

 

(Haber Merkezi)