Bolu, Karabük, Zonguldak ve Bartın'da kar yağışı etkili oldu, Amasra ilçesinde rüzgar nedeniyle dalgalar mendirekleri aştı, balıkçılar denize açılamadı.

Zonguldak

Zonguldak'ta kar yağışı ve buzlanma, İstanbul ve Ankara güzergahlarında ulaşımın aksamasına neden oldu.

Kentte etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Zonguldak-Ereğli karayolunun Cemaller köyü mevkisinde sürücüler güçlükle ilerleyebildi.

Güzergahtaki rampada kalan araçlar nedeniyle kuyruk oluştu. Karayollarına ait iş makinesiyle kar temizleme çalışmalarının ardından ulaşım normale döndü.

Zonguldak-Ankara karayolunun Sapça Tüneli mevkisinde de sürücüler araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Karayolları ekipleri, güzergahta kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Polis ekipleri, tırların ve zincirsiz araçların Zonguldak'tan İstanbul ve Ankara yönüne geçişine izin vermiyor.


Karabük

Karabük'te sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı yüzünden Karabük-Bartın yolunda sürücüler ilerlemekte güçlü çekti. Bazı sürücüler yolda durarak araçlarına zincir taktı.

Bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmaları başlattı.

Karayolları ekipleri, bıçaklı kamyon ve greyderlerle yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Yenice ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı.

Bartın'dan Yortan yolu üzerinden Karabük yönüne giden Bahattin Pınarbaşı'nın kullandığı 78 YB 986 plakalı tır ile Sercan Onat idaresindeki 78 YD 467 plakalı kamyonet Yortan-Sarayköy yolunda kar yağışının etkisiyle kayarak çarpıştı.

Kazada, hafif yaralanan sürücüler Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan yol, jandarma trafik ekipleri tarafından yeniden açıldı.

 
Bolu

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Bolu'daki Kartalkaya'da da yoğun kar yağışı devam ediyor.

Bolu'nun Köroğlu Dağları zirvesinde 2 bin 200 metre rakıma sahip Kartalkaya Kayak Merkezi'nde gece başlayan kar yağışı aralıklarla sürüyor. 

Otellerde kalan ve günübirlik tatil için kayak merkezine gelen tatilciler yağan kar altında, kayak ve snowboard yaptı.

Merkezdeki bir otelin genel müdürü Yusuf Avcı, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının kayak merkezinde bulunan işletmeleri sevindirdiğini belirterek, "Kar yağışının başlamasıyla birlikte şimdiye kadar 35 santimetre kar yağdı. Kar kalınlığı pistlerdeki karla birlikte 1 metreyi aşmış durumda" diye konuştu.

Bölgedeki otellerin yılbaşı doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu dile getiren Avcı, etkili yağışla kayak merkezindeki kar kalınlığının 2,5 metreye çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

Avcı, 2015-2016 sezonun güzel geçmesinin beklendiğini belirterek "Kartalkaya'da çok iyi bir sezon bekliyoruz. Sezon zaten iyi başladı. Sömestr rezervasyonlarımız da başladı ve doluluk oranlarımız iyi seviyede. İnşallah nisan ayının 15'ine kadar dolu dolu bir kayak sezonu yaşayacağız" dedi.