Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Zonguldak Danışma Kurulu Toplantısını değerlendirdi. Yeni döneme ışık tutacak öneriler ve tartışmalarla çok verimli geçtiğini belirten Turpcu,  il, ilçe yönetimi, konuşmacı ve katılanlara teşekkür etti.

 

“SEÇİM DEĞERLENDİRMEMİZİ YAPTIK”

İlçeler bazında daha detaylı danışma kurulu toplantıları yapacaklarını belirten Turpçu, CHP’nin tek başına iktidar olması için herkesin canla-başla çalışmaya devam edeceğini söyledi. Turpçu’nun açıklaması şöyle;  “Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı’nın düzenlediği Danışma Kurulu Toplantısı’nda, tüm örgütlerimizin ve çok sayıda üyemizin katılımıyla seçim değerlendirmemizi yaptık. Her şeyden önce toplantıyı düzenleyen İl Başkanlığı’na, toplantıya katılan Milletvekili ve milletvekili adaylarımıza, aday adaylarımıza, ilçe yönetimlerine, Belediye Başkanlarımıza, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelerimize, belde yöneticilerimize, köy temsilcilerimize, eski yöneticilerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

 

5 SAAT SÜREN TOPLANTI

Değerli önerileri ve tartışmalarıyla partimizin geleceğine ışık tutan 20’den fazla konuşmacı arkadaşıma ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Mübarek Ramazan ayında yaklaşık 5 saat süren ve iftar saatine kadar bitirmek zorunda olduğumuz toplantıda konuşma sürelerinin sınırlı olması, özellikle son konuşmacıları düşüncelerini özetle ifade etmek zorunda bıraktı. Ben de son konuşmacı olarak görüşlerimi açıkladım. Dinleyici arkadaşlarımın samimiyetlerinden hiç kuşkum yok. Ancak orada bulunmayan arkadaşlara yanlış yansıtılmasını istemem.

 

“BAŞARILI BİR SEÇİM GEÇİRDİK”

Burada özetle ifade ediyorum.  CHP Zonguldak örgütü başarılı bir seçim geçirmiştir. Birinci parti olarak Karadeniz Bölgesi’nin gururu olmuştur. 38 yıl sonra Zonguldak’ta bu başarı elde edilmiştir. Ancak bizim beklentimiz daha iyi bir sonuç almak ve en az 3 milletvekili çıkarmaktı. Bu açıdan bakıldığında biz kendimizi başarılı görmüyoruz. Ve bunun sebeplerini aile içinde enine-boyuna tartıştık. Amacımız daha iyi olmak ve Türkiye’de iktidar olmaktır. Gerçek başarı budur.

 

“NEDENLERİNİ DE BİLİYORUZ”

Kilimli, Gökçebey, Alaplı örgütlerimizin tam kadro ve tam kapasite çalıştığını, diğer ilçelerdeki yönetici arkadaşlarımın da samimiyetle çalıştığını, ancak örgüt çalışmalarının tamamında tam kapasite ile çalışılamamasının nedenlerini de biliyoruz.  Bunlar da ileriki günlerde yapacağımız parti içi görüşmelerde tartışılacak ve aydınlatılacaktır. Ve tabii ki bu sorunları çözmekte bizim görevimizdir.

 

AİLE İÇİNDE TARTIŞMA OLUR

Aile içinde her türlü tartışma olur. Kimsenin iyi niyetinden şüphe etmeyiz. Herkesin kendine özgü bir ifade tarzı vardır ve biz birbirimizi tanırız. Kimin kendi sınırlarını zorladığını ve heyecanını da anlarız. Hoşgörümüz ve toleransımız kişilere göre bile değişiktir.  Önümüzdeki günlerde ilçe danışma kurulu toplantılarında daha detaylı, daha tartışmalı toplantılarımız olacak ve herkes aynı samimiyetle partimizin geleceğine ışık tutacak. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin harcıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gücünü demokrasiden alır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin temel direğidir. CHP’liler bunu bilir ve gereğini yapar. Hiç kimse partisine zarar vermez ve verdirmez.  Bunun için CHP, ulu bir çınardır ve Zonguldak İl Örgütü tüm kadrolarıyla bunun bilincindedir. Bu duygularla bir kez daha tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

 

(Haber Merkezi)