Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H.Hakan Yağız, Zonguldak il genelinde başlatılan soruşturmaların büyük bir titizlik ve kararlılıkla yürütüldüğünü vurguladı.


Toplam gözaltı kararı verilen 333 şüpheliden 215'inin tutuklandığını belirten Başsavcı Yağız'ın, konuya ilişkin verdiği bilgiler şu şekilde:

"FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15/07/2016 tarihinde ülkemizde darbe girişimi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmalar titizlikle ve kararlıkla yürütülmektedir. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında il merkezi ve ilçelerinde 19/08/2016 tarihine kadar 333 şüpheli hakkında soruşturma başlatılarak gözaltı kararı verilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar 215 şüpheli tutuklanmış olup, 82 şüphelinin gözaltı işlemi devam etmektedir.

18 şüpheli hakkında Adli Kontrol Kararı uygulanmış, 6 şüpheli işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır. Firari 12 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Soruşturmalar çok yönlü devam etmekte olup, tamamlandığında ayrıca açıklama yapılacaktır"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)