Sevgili arkadaşlar,


Yulin köpek eti festivali için bazı köpekler sahiplerinden çalınıyor ve ya dövülerek öldürülüyor ya da kan kaybından ölmesi bekleniyor. Ardından baş aşağı çengellere asılarak anüslerinden bir kesik atılıyor ve derileri yüzülerek yemek olarak satılıyorlar. 

Dayanılmaz bir eziyet çekiyor olmalılar -- yeni bir araştırma, duygulanım konusunda köpeklerin beyinlerinin bizimkine çok benzediğini ortaya koyuyor -- bunu köpeği olanlar ve köpek severler zaten çok iyi bilir. Köpekler bu özellikleriyle, yani düşünen ve duyguları olan canlılar olarak düşünüldüğünde, bu “festival” uğruna yaşadıkları işkence hayal bile edilemez. 

Bugüne dek binlerce Çin vatandaşı bu festivale karşı sesini yükseltti ama anlaşılan yetkililer bu festivalin, Çin’in düzeltmek için büyük uğraş verdiği küresel imajına ne kadar zarar verdiğini görmeden harekete geçmeyecek. Bir an önce Çin hükümetine tüm dünyanın bu köpek katliamından duyduğu rahatsızlığı ve bunu derhal sona erdirmelerini istediğini gösterelim! 

İmzalarımız etkileyici bir sayıya ulaştığında Avaaz ilanlar yayımlayacak, etkili şöhretlerle işbirliği yapacak, Çin’de köpek eti yenmesiyle ilgili ilk bağımsız ulusal anketi gerçekleştirecek ve Çinli yetkililer harekete geçinceye kadar bu konuyu gazetelerin manşetlerinde tutacak. Tek tıkla aşağıdaki dilekçeye adını ekle, ardından çağrıyı yaygınlaştır: 

https://secure.avaaz.org/tr/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bYWFAjb&v=76622&cl=10001733353


Çin Başkanı Sayın Xi Jinping, Guangxi İli Valisi Sayın Chen Wu ve Çin Merkezi Hükümeti üyelerinin dikkatine:
Yulin festivalinde köpeklere kötü muamele edilmesi ve yenmesinden büyük rahatsızlık duyan, dünyanın farklı bölgelerinden yurttaşlar olarak sizden bu uygulamayı derhal yasaklamanızı talep ediyoruz. Milyonlarca Çin vatandaşı köpek eti endüstrisine son verecek yasal düzenlemeleri destekliyor ve biz de onların bu vahşi ticaretin sona ermesi yönündeki çağrılarına katılıyoruz. 

https://secure.avaaz.org/tr/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bYWFAjb&v=76622&cl=10001733353

Cesur Çinli aktivistler sayesinde festival her yıl daha da küçülüyor ve Yulin yetkili makamları nihayet festivalden sponsorluklarını çektiler ve hatta çalışanlarının festivale gitmesini yasakladılar. İvme yükseliyor. Eğer hemen şimdi milyonlarcamız sesini yükseltirse binlerce köpeği korkunç bir işkenceden kurtarabiliriz.

Yulin festivali asırlardır süren bir gelenek değil -- 2010 yılında başladı! Ve birçok kişi bunun aslında sadece et endüstrisinin satışlarını artırmak için yaratıldığını öne sürüyor. 

Vakit azalıyor -- festival birkaç hafta sonra başlıyor. Yukarıdaki dilekçeyi tek tıkla, sadece linke tıklayarak imzala ve sonra bu mesajı arkadaşlarına ve tüm tanıdıklarına gönder -- bunu devasa bir kampanyaya dönüştürelim! 

https://secure.avaaz.org/tr/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bYWFAjb&v=76622&cl=10001733353

Topluluğumuz daha önce İspanya’daki o korkunç boğa festivaline karşı, Almanya’da erkek civcivlerin ıskartaya çıkarılıp öldürülmesine karşı ve İspanya ve Fransa’daki çiftliklerin korkunç koşullarına karşı kampanyalar yürütmüştü. Şimdi de sıra insanların en iyi dostları için sesimizi yükseltmede ve bu köpek katliamına kökten son vermede. 

Umut ile,