Kdz. Ereğli  Kaymakamlığı’nın belediye ile birllikte organize ettiği ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla İlçe Spor Salonu’nda bir etkinlik düzenlendi.  

Bu etkinlikle ilgili belediye aşağıdaki yazılı açıklamayı gönderdi.

Engellileri ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gerek fiziksel, gerekse zihinsel engelliliğin dünya ve Türkiye’de önemli rakamlar tuttuğunu belirterek konuşmasında şu ifadelere yerdi.


 
UYSAL: “SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 “Günümüzde artık engelli veya zihinsel engelli, hatta yaşlıların belli bir yaş üstü bu gruptan sayılıyor. Daha doğrusu artık kronik hastalığı olan, kalp hastalığı, şeker hastalığı gibi, tansiyon hastalığı gibi hastalıklar bu gruba dâhil ediyor. Bu grubun hitap ettiği, ilgi ve alakamız alanına giren kitle gittikçe büyüyor.

ENGELLİ OLMAK BULAŞICI HASTALIK DEĞİLDİR

Ancak toplumla şunu paylaşmamız lazım. Engelli olmak bulaşıcı bir hastalık değildir ve günümüzde 2030’lu yıllarda toplum ve dünyada sadece trafik kazalarından dolayı 20-30 milyon insan geri dönülmeyecek şekilde veya bir süre engelli konumuna gelecek. Ölüm sıralamasında bile artık 7. Sıraya çıktı. Trafik kazalarından ölüm oranı. Bugün burada engelli adayı olarak konuşuyorum.

BİR SANİYE SONRA BELKİ ENGELLİ OLABİLİRİZ

Bir saniye sonra, bir nefes sonra veya önümüzdeki günlerde engelli olabiliriz. Bu yüzden toplumun tüm dikkatlerini özellikle şu an engelli olmayan tüm vatandaşlarımız bu konu üstünde hassasiyetle durmalı. Bizler belediye olarak Ereğli’de gerek fiziksel, gerek farkındalıkla olan çocuklarımıza, kardeşlerimize sahip çıkmaya dün olduğu gibi bugün de, önümüzdeki günlerde devam edeceğiz.”



ENGELLİYİ ANLAMAYANIN KAFASINDA ENGEL VAR

Kdz. Ereğli Belediyesi’ne organizasyondan dolayı teşekkür eden İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, konuşmasında engellilere destek vermeyen ve yardımcı olmayanların kafalarında engel olduğunu belirtti. Madenoğlu, insanların kamburunun sırtlarında değil kafalarında olduğunu hatırlatarak, bu kamburun atılmasıyla birlikte engelli vatandaşların ve ailelerinin en iyi şekilde anlaşılabileceğini vurguladı.

İLGİNÇ VE DEĞİŞİK GÖSTERİLER COŞTURDU

Konuşmaların ardından protokol ve ilçedeki rehabilitasyon merkezleri görevlileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlik kapsamında ilçede faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrenciler çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. Vatandaşlar öğrencilerin gösterilerini fotoğraflamak ve görüntüye almak için birbiriyle yarıştı.

Etkinlik kapsamında davetlilere Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından tavuk, pilav, tatlı ve ayrandan oluşan ikramlarda bulunuldu.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uşsal, daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, rehabilitasyon merkezleri temsilcileri ve ilçede yaşayan engelli aileleri katıldı.