Erdemir Mühendisler Derneği'ndeki program Rotaract ve İnteract devir teslim töreni ile başladı. 2016-2017 Dönemi Rotaract Kulübü Başkanlığına Alper Çoban, İnteract Kulübü Başkanlığına Gamze Yıldırım getirildi.



BAĞIŞÇILARA SERTİFİKA

TED Koleji Müdürü Abdurrahman Tülüce'ye desteklerinden ötürü plaket verilmesi ile devam eden etkinlikte dünyadaki çocuk felcini yok etmek için Paul Harris'e yapılan bağışlar nedeniyle Doktor Emin Damgacı, Doruk Dokuzoğlu, Murat Turan ve Eray İlhan'a sertifikaları verildi.



YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

2015-2016 döneminin başkanlığını Mustafa Gür'ün yaptığı Rotary Kulübünde 2016-2017 dönemi Mert Öztürk ile başladı. Öztürk, en iyi kişinin, kendinden çok, ait olduğu sosyal toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına kendini adayan insan olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: "İşte, yine bir Rotary dönemi bitti ve yeni bir dönem başlıyor. Önümüzdeki yıl, tekrar biterek, yeniden yeni bir dönem başlayacak. Ancak, Rotary’de bitmeyen tek şey, yaşadığı topluma bir şeyler verme tutkusu, 'kendinden önce hizmet' aşkı. Rotary’nin sağlam yapısını oluşturan, bu aşkın temeli; yeni umutlar, yeni hayaller ve heyecan ile başlayan, yeni dönemlerdir. Bizleri 'kendinden önce hizmet' yolunda, bıkmadan, usanmadan koşmamızı sağlayan şeyin, bu heyecan olduğunu düşünüyorum. Kulübümüzün kurulduğu, 25 Ağustos 1983 yılından bu yana geçen sürede, 31 başkanımız ile bu heyecanı, hep birlikte yaşadık. Ve geçen bu süre içerisinde, birçok projeye imza attık. Rotary de yaşamları değiştirme çabası, artarak devam ediyor. Kulübümüzün başarılarına, geçtiğimiz dönem, bir yenisini ekledik.



"YAŞAMLARI DEĞİŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Rotary’i bu kadar kalıcı ve büyük yapan gücün, İş ve Meslek hayatlarında yüksek etik değerler ile donatılmış Rotaryenlerin, topluma hizmet ederken, hem ahlaki değerleri yükseltmiş olmaları, hem de dünya dostluğu ve barışı ile uluslararası anlayış ve iyi niyetin yaygınlaşmasına büyük önem vermeleri olduğunu hatırlatmak isterim. Ben ve eşim Özlem, Yönetim Kurulumuz, Komite Başkanları, Rotaryen dostlarımız ile her zaman bir nefes kadar yakın ve arkamızda olan çok kıymetli eşlerimizle bitmek bilmeyen gayret ve heyecan ile yeni dönemde de, Rotary ile yaşamları değiştireceğimize inanıyorum.




"BOL ÖDÜLLÜ, YILDIZLI BİR DÖNEM VAAT ETMİYORUZ"

Sizlere bol ödüllü, bol yıldızlı bir dönem vaat etmiyoruz. Önümüzdeki dönemi; neşeli-eğlenceli, bol gezili, sevgi-saygı ve birliktelik içinde, bir takım projelerde de görev alarak geçirmek istiyoruz. Böylece hem, topluma hizmet etmiş, hem de dostluklarımızı daha da arttırmış-pekiştirmiş olacağız. Bu dönem projelerimizi yaparken, Rotaract ve İnteract Kulüplerimiz ile daha sık bir araya gelerek, birlikte güzel projelere imza atacağız. Bu dönem bizler; 'Rotary İnsanlığa Hizmet Eder' dönem temamız ile Rotary’nin, 111 yıldan bu yana mücadelesini verdiği; açlığın, yoksulluğun, cehaletin, kin ve nefretin, savaşların olmadığı, yeşil bir doğanın, özgürlüğün, barış ve kardeşliğin, sağlık ve mutluluğun hakim olduğu bir dünya idealine koşacağız"



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)