Kdz.Ereğli Kent Konseyi’nin olağan genel kurulu yapılamadı.

 

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda saat 14.00’de yapılacağı duyurulan ancak 14.50 de ancak başlatılabilen Kdz.Ereğli Kent Konseyi’nin hazirun cetveline göre yeterli çoğunluk bulunamadı.

Günlerdir konuşulan sosyal medya başta olmak üzere kamuoyuna çeşitli isimlerin ortaya atıldığı, adaylıklarını açıklayanlar ve bir süre sonra geri çekildiğini duyuranlar gölgesindeki kongreye ilçedeki sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı.



Mevcut Başkan Noyan Keskin, aday olmayacağını açıklayarak konseye veda etmişti.



Hazirun cetvelinde isimleri olmadığını kongre öncesi gören çok sayıda kişi ek sayfalara ad soyadını ve hangi sivil toplum kuruluşu adına katıldığını yazarak imzaladı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bazı belediye başkan yardımcıları, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra daire müdürlerinin de yer aldığı genel kurulda hazirun cetvelindeki çoğunluk yakalanamaması üzerine mevcut başkan Noyan Keskin, genel kurulun 2 hafta sonraya ertelendiğini duyuru.

Daha önceki kent konseyi yönetiminde görev aldıklarını ve hazirun cetvelinde olması gerektiğini genel kuruldan 3 gün önce Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ve Konsey sekreteryasına bildirilmesine, “Hemen yazılıyor” denilmesine rağmen yazılmaması ise “sorumsuzluk” olarak değerlendirildi.

Yine genel kurul öncesi adaylığını açıklayan bazı isimlerin ise genel kurulun toplantısına katılmadıkları görüldü.

Sonuç meraklıların doldurduğu genel kurula oy kullanacak delegeler gelmedi. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başta olmak üzere bazı belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarının yöneticileri ve misafirler genel kurulun 50 dakika sonra ertelendiğini duyurulduktan sonra salondan ayrıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)