------BÖYLE BAŞLAMIŞTI-----

Merhaba,
Bizler görme engelliyiz, biz de sizler gibi her gün günlük hayatın bir parçası olan pek çok işimizi hallediyoruz.
Yaşayan bir birey olarak gerekli ihtiyaçlarımızı karşılayacak tüm ev işlerini yapıyoruz. Bizler de herkes gibi yaşantımızı sürdürürken tüm elektronik eşyaları kullanmak zorundayız.
Elektronik ev aletleri yaşamımızı kolaylaştırmaktadır. Özellikle hem evde, hem de dışarıda çalışanların yaşamında işlerin daha hızlı yapılmasını sağlayan önemli araçlardır. Görme engelli olarak bizler, ev aletlerini satın alarak herkesin o üründen faydalanacağı kadar faydalanmak istiyoruz.
Üretilen elektronik ev aletleri çevirmeli ya da dokunmatik üretilmektedir. Çevirmeli olarak üretilen ev aletlerinde düğmeyi çevirdikçe hangi menüde olduğunu bize sesle de bildirse cihazı sorunsuz kullanacağız.
Örneğin: çamaşır makinesinin yıkama ayarları biz dokundukça ya da düğmeyi çevirdikçe sesli olarak bize makinedeki sesli uyarıcı tarafından bildirilse, biz de bu makineyi kimsenin yardımı olmadan ihtiyacımız doğrultusunda kullanabiliriz.
Bazen ayrıntıymış gibi gözüken küçük değişimlerin, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran veya zorlaştıran sonuçları oluyor. Bizler Altı Nokta Körler Derneği, kadın meclisi üyeleri olarak sizleri, temel hak ve özgürlüklerden olan "erişim hakkı" çerçevesinde Arçelik ve Vestel markalarının engelliler için sesli ev aletleri üretmesi talebimiz için imza vermeye davet ediyoruz.
Altı Nokta Körler Derneği, kadın meclis üyeleri adına,
Sevgi Bulut


-----Ve son açıklama----



Sevgili arkadaşlar,

Şu an keşke hepinizi tek tek kucaklayabilsem, tek tek teşekkür edebilsem. Kampanyamıza imza atan siz 70 bin kişi sayesinde bugün tüm görme engelliler için tarihi bir başarıya imza attık.

Arçelik A.Ş., talebimizi duydu ve görme engellilerin de kullanabileceği elektrikli ev aletlerinin üretimine başladığını dün Altı Nokta Körler Derneği olarak bizim de dahil olduğumuz bir basın açıklamasıyla duyurdu.

Bu ürünlerde özel işaretlemeler, sesli ikazlar, Braille alfabeli kullanma panoları ve sesli kullanım kitapçıklarıyla çözümler sunulacak. Böylece, geliştirilen özel uygulamalarla biz de sizler gibi evimizde elektrikli ev aletlerini kimseye muhtaç olmadan kullanabileceğiz.

Bu müthiş adım ve 70 bin kişiyi duydukları için Arçelik A.Ş.’ye de ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz eminiz ki diğer büyük beyaz eşya üreticileri de görme engellilerin sesini duyarak bu konuda adım atacaklar.

Elbette sizler olmasaydınız sesimiz bu kadar uzağa gidemezdi. Change.org’ta başlattığımız bu imza kampanyası sayesinde sizin gibi güzel insanlarla tanıştık. Bir araya gelmesek de hepinizi yanı başımızda hissediyoruz.

Bu satırları okuyan herkesin bu başarı öyküsünü paylaşması çok önemli. İyiliğin çoğalarak büyümesi, imza kampanyalarına katılım ve başarı hikayelerinin artması için haydi herkese ilham verelim.


Altı Nokta Körler Derneği olarak hepinize sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz.

Birbirimizin elini hiç bırakmayalım.

Sevgi Bulut