AK Parti’nin Kdz. Ereğli il Genel Meclis Üyelerinden Ayhan Taşdelen gidip gördüğü Kireçlik’e hayran kaldığını açıkladıktan sonra “Bu sahil günü birlik turizm alanı olmalıdır” dedi.

Taşdelen, Kireçlik’in hemen yanındaki Çavuşağzı sahilinin günü birlik turizm alanı ilan edildiğini belirterek,  bu kez Kireçlik için de harekete geçeceklerini ifade etti.

Haber Merkezi: Kdz. Ereğli’nin en bakir sahillerinden biri olan Kireçlik’in günü birlik turizm alanı ilan edilmesi için harekete geçildi. İlçe halkının bu yönde topladıkları imzaları Kaymakamlık aracılığı ile Zonguldak Valiliğine göndererek taleplerini ilettiği dönemin ardından, bu kez AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen konuyla ilgili somut adım atmaya hazır olduklarını kaydetti. Ballıca ile Bayat Köyleri arasındaki Kireçlik’in komşusu Cemaller Köyü’nün Çavuşağzı sahilinin İl Genel Meclisi’nden alınan kararla günü birlik turizm alanı olduğunu vurgulayan Ayhan Taşdelen konuyla ilgili Gazeteniz Ereğli Önder’e konuştu. Muhabirimiz ile birlikte Kireçlik’e giderek bölgede inceleme yapan ve daha sonra görüşlerini  açıklayan Taşdelen şunları söyledi:



EREĞLİ’DE DENİZE GİRİLECEK PLAJ KALMADI

Güzel bir günde gerçekten Ereğli’mizin güzel bir köşesine geldiğimizi hissettim, ciddi anlamda tabiatın bozulmadığı, denizin mavinin, yeşilin, derenin birleştiği bir nokta, kumsalı olan hakikaten tabiatına hiç dokunulmamış. Geçmişte bir de kömürle gelmiş özdeşmiş bir geçmiş var burada onu da görüyoruz. Bunu Zonguldak’ımıza ve Ereğli’mize kazandırmamız gerekiyor hakikaten ciddi anlamda bir turizm çalışmasının yapılması gereken bir yer. İnsanların denize gireceği, günübirlik, hem konaklamalı, buna benzer bir yatırımla canlanması gerektiğini düşünüyorum. Ama tabiatı çok bozmamak gerekir, Ereğli’de ciddi anlamda plaj denize girilecek yerler kalmadı bugünlerde böyle nadide bir yerinde olması çok enteresan. Ben de yıllardır bu bölgede olmama rağmen hiç gelmediğim bir yer diyebilirim. Hakikaten ulaşması biraz zor ama ulaşılacak yerlerin de çok güzel olmadığını görüyoruz. Bu noktada hakikaten yatırım yapılması gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. İnşallah biz de önümüzdeki günlerde bir çalışma yaparız da bunu bir programa alabilirsek Ereğli’ye güzel bir yer kazandırmış oluruz diye düşünüyorum.



CİDDİ ANLAMDA MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

Biz zaten İl Özel İdaresi olarak ciddi anlamda komisyon olarak da çalışmalar yapıyoruz. Geçen dönemde bildiğiniz gibi Çavuşağzı’nı günü birlik turizme açtık, vatandaşlarımız oraya geliyor, denize giriyor, serinliyor, sosyal imkanlar yaratılmaya başlandı, orada bir çalışmalar oldu. Buna bağlı olarak zaten fazla arası olmayan güzel bir yer. Aynı olay burada da denenebilir. Biz bunu ciddi anlamda meclise taşırız ve bununla ilgili de çalışmalar yaparız diye düşünüyorum, tabi ki önümüzdeki günlerde ve bunu ciddi anlamda bir yatırım programına da almak gerektiğini düşünüyorum.