Mazbatasını alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yeni kurulacak hükümetle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Seçimin ardından yeni bir sürecin başladığını belirten Turpcu, Türkiye’nin sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözeceğine işaret etti, halkın beklentilerine yanıt vererek yaşanabilir bir Türkiye hedefine emin adımlarla ulaşmak istediklerini vurguladı.

“CHP’siz koalisyon kurulamaz” sözleri ile konuşan Turpcu, güçlü sosyal devlet yolunda emeklilere dini bayramlarda iki maaş ikramiye ödenmesi, asgari ücretin bin 500 lira olması, taşeron uygulamasına son verilmesi, yoksulluğa karşı aile sigortası ve çiftçiye bir buçuk liraya mazot verilmesi başta olmak üzere açıklanan koalisyon ilkelerinin halk kesiminde büyük beğeni topladığına vurgu yaptı.

Zonguldak’ın her noktasına eşit hizmet getireceklerini, bölgenin öncelikli sorunlarının mutlaka çözüme kavuşturulmasının gerektiğine dikkati çeken Turpcu, seçim süresince birlik ve beraberlik içerisinde devam ettikleri çalışmalara bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.

CHP’DEN BİRLİK BERABERLİK FOTOSU

7 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Zonguldak Milletvekili seçilen Şerafettin Turpcu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kaydını da yaptırdı. Turpcu’nun rozetini CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk takarken, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kozlu İlçe Başkanı Yaşar Yolcu, Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay ve partililer yalnız bırakmadı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)