Kastamonu Kız İlköğretmen Okulu Mezunları’nın 16. Buluşması Kdz. Ereğli’de gerçekleşti. 1956-1976 mezunu yaklaşık 330 öğretmen Kdz. Ereğli’deki mezun arkadaşlarının öncülüğünde organize olarak biraraya geldiler. Bir gün önce ilçeye gelip otellere veya arkadaşlarının yanında konaklayan öğretmen okulu mezunları, Atatürk Anıtı önünde buluştular. Burada birbirlerine sarılarak özlem giderek öğretmenler daha sonra topluca Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı söyledikten sonra, Öğretmen Okulu Marşı’nı hep bir ağızdan seslendirdiler.



“Kömürün, Çileğin ve Çeliğin Birleştiği Kdz. Ereğli”de buluşmanın heyecanını yaşayan öğretmenlerin sonraki programı Çeş Tepe (Keşif Tepe) ile Kale Tepe oldu. Minibüslerle Atatürk Anıtı önünden hareket eden öğretmenler Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın özel izni ile Çeştepe’ye çıktılar. Geziden birkaç saat önce yağan yağmur nedeniyle Çeştepe’deki Fener Kulesine çıkmakta zorlanan öğretmenlerden bazıları, kayıp düşmeyi göze alarak Kdz. Ereğli’yi en zirveden görme şansını buldular.

Kale Tepe gezisinde araçlarından inerek yaklaşık 250 metre yürüyüşün ardından çıktıkları kale de bol bol anı fotoğrafı çektiren öğretmenleri üzen haber burada geldi. Geziye eşlik eden sivil giyimli askeri Türk Yıldızlarının yapacağı gösterinin hava koşulları nedeniyle iptal olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadılar. Türk Yıldızlarını gösterisini Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda Tuğamiral Hasan Doğan ile birlikte izleme programı olan öğretmenlerin bu hevesi hava koşullarına takıldı.



Uzun Mehmet’in taşkömürünü bulup ulusal ekonomiye kazandırdığı Köseağzı’na götürülen öğretmenlere burada balık-ekmek ziyafeti çekildi.
1956-1976 Kastamonu Kız İlköğretim mezunlarının 16. Yıl Buluşmasını organize eden Hatice Baycık, etkinliğin başarılı geçmesi için bir süredir çalışma yürüttüklerini ve gezi programına katılanların dışında akşam yapılacak olan yemekli toplantı da 400 e yakın mezunu buluşturacağını açıkladı.
Baycık, öğretmen arkadaşlarını Kdz. Ereğli’de biraraya getirmenin tüm yorgunluğunu aldığını ve çok mutlu olduğunu ifade etti.