İlçede 15 yıldır arıcılık yapan Mehmet Türk, yaptığı açıklamada, tek geçim kaynağı olan kovanlarındaki arıların yüzde 70'inin telef olduğunu belirtti.

Arıları gecen yıl kredi çekerek Devlet desteği ile aldığını ifade eden Türk, şunları söyledi:

 

“Fındık bahçesinde yaklaşık 100 kovan arım var. Bunlardan 30 tanesini gecen yıl Devlet destekli almıştık. 15 yıldır İlçede arıcılık yapmaktaydım tek geçim kaynağımda arıcılık. Birkaç gün önce 1 gecede yaklaşık 70 kovanım yani yüz binlerce arı telef oldu. Kovanların bir gecede içleri boşaldı. Neden olduğunu tam olarak bilmiyorum. Bir hastalıkta vurmuş olabilir. Ancak birçok köyde aynı şekilde arıları ölen birçok kişinin olduğunu öğrendim. Mağdur durumdayım. Devlet destekli aldığım arıların sayesinde geçimimi sağlıyordum. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne arı ölümleri ile ilgili başvuruda bulunacağım.”

Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, Hasanlı Köyünde meydana gelen arı ölümleri ile ilgi Müdürlüğümüze gelen müracaatı incelemeye aldıklarını belirterek, “ Müdürlüğümüze bağlı bir ekip arıların ölüm sebebini araştırmak için ölen arılardan numune alacak. İncelemenin ardından kesin sonuç belli olur.” ifadesini kulandı.

 

(Haber Cem Sürmeneli)