Deniz Feneri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından Ereğli ilçesinde düzenlenen iftara 7 köy halkı katıldı.


İlçeye bağlı Külah Köy meydanındaki programa Külah, Saltuklu, Davutlar, Velidağ, Serintepe, Şamlar ve Sofular Köylerinden yaklaşık 350-400 kişi iftar sofrasında bir araya geldi.



Kur'an okunmasıyla başlayan iftar programının ardından ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunuldu.

İftara katılan derneğin İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, burada yaptığı konuşmada, Ramazan etkinliklerinin 20’nci yılı nedeniyle köy iftarları düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

“Köylerimizi bir araya getirerek iftar yapma amacı güdüyoruz. Derneğimiz şube ve temsilcilikleri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında iftar programı yapmakta diğer taraftan da yardımlarını sürdürmektedir. Buradaki amacımız köylerimizi kaynaştırmaktır çünkü biliyorsunuz ki Ramazan ayı paylaşma ayıdır”


Zonguldak’ta 3 bin 198 ailenin kayıt altında tutulduğunu, 2 bin 428 aileye çeşitli yardımlar yapıldığını anlatan Baykal, il genelinde 4 bin 374 bağışçı, 166 gönüllünün Deniz Feneri Derneği için çalıştığını belirtti.



Köy iftarları çerçevesinde Ereğli ilçesindeki köyleri bir araya getirmek istediklerini belirten Deniz Feneri Derneği İstanbul Şube Başkanı Adnan Öztürk, “Kardeşliği, paylaşmayı ve kaynaşmayı sağlayacak. Bu tür iftarlarımız maalesef ki kayboldu inşallah Deniz Feneri sayesinde bu tür iftarları gün yüzüne çıkartacağız. Yerlere kurulmuş sofralar, kazanlarda pişen yemekler var maalesef şehirlerde böyle şeyler kalmadı artık” dedi.


Köy sakinlerinden Nazife Kılıç, köylerin bir iftar sofrasında buluşmasından mutluluk duyduğunu bu tür organizasyonların zamanla unutulmaya yüz tuttuğunu hatırlatarak, “Bu organizasyonu yapan köyleri bir araya getiren buluşturan, emeği geçenlerden Allah razı olsun” sözleri ile konuştu.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)