Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin örgütlenmesinin 19. kuruluş yıldönümü kutlanıyor.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Öznur Özkök, "Bu günün en önemli  özelliği ise Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Anayasal bir hak olarak verilişinin de 81. Yılı olmasıdır" dedi.

 

Açıklama şu şekilde:

 

"5 Aralık 2015 Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin yurt çapında örgütlenmesinin 19.  kuruluş yıldönümüdür.

Bu günün en önemli  özelliği ise Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Anayasal bir hak olarak verilişinin de 81. Yılı olmasıdır.

Kadınlara, 1934’te Anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla, Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değer ve önem en güzel şekilde ortaya çıkmıştır.

Cumhuriyetin kadınları ,devrim kanunlarına zıtlık adına yapılan düzenleme ve eylemlerden, ayrıca vatanın bölünmez bütünlüğünün tehlikeye sokulması adına yapılan bölücü  politikaların gözardı edilmesinden , başta hükümetin sonra da toplumun bu konuda takındığı vurdumduymaz tavırdan son derece rahatsızdır.

Cumhuriyet eğitimi, bilime dayanmalı , bağımsızlıkçı, aydınlanmacı ve halkçı bir ulusal politikanın ürünü olmalıdır. Bu eğitim altında yetişen kuşaklar ülkenin bölünmesine izin vermeyecek fikri hür vicdanı hür, irfanı hür insanlardan oluşabilecektir.  Her yeni siyasi iktidarın,  kendi siyaseti üzerine inşa edilecek eğitim politikaları, yeni kuşakların bilinçlerinde yarılmaya ve ayrışmaya neden olacaktır

Yurtta Barış Dünyada Barış ülküsü bir tarafa atılarak, mahalle kabadayılığı mertebesine düşürülen dış politika ile  ülkemiz ve evlatlarımız amaçsız ve anlamsız bir maceraya sürüklenmektedir.

Cumhuriyet anaları; ne vatanlarının , ne evlatlarının  bir zerresine zarar gelmesine tahammül etmeyeceklerdir.

Herkes ve özellikle kadınlarımız akıllarını başlarına almalı ve seçme ve seçilme haklarının da bir gün hiç hissettirilmeden ellerinden alınacağını düşünebilmelidirler.

Tehlike bu kadar büyük yakıcı ve yakın ve hızlıdır.

Biz Cumhuriyet kadınları, herkesi geleceğe sahip çıkmaya davet ediyoruz."